Ohita
Business Development Manager Aimee Holloran Samsungilta IFA 2023 -messuilla.
Business Development Manager Aimee Holloran Samsungilta IFA 2023 -messuilla.

Tiedote -

IFA 2023: Samsungin SmartThings -sovellus yhdistää ihmiset ja heille tärkeimmät asiat

Samsungin tuoreesta kuluttajatutkimuksesta selviävät kuluttajien uusimmat toiveet kodinteknologian saralla.

Samsung Electronics esitteli tänään tuoreimmat kodinteknologian innovaationsa IFA 2023 -elektroniikkamessuilla. Lehdistötilaisuudessa yhtiö kertoi, että SmartThings-sovelluksen tavoitteena on mahdollistaa kuluttajille ympäri Eurooppaa heille merkityksellisten asioiden priorisoiminen, olipa kyseessä sitten energiansäästö, turvallisuuden lisääminen, viihde tai arjen tehostaminen. Alati laajentuvan SmartThings-ekosysteemin avulla sen 285 miljoonaa käyttäjää voivat personoida kotejaan omien tarpeidensa mukaan sekä kontrolloida useita laitteita vain yhden sovelluksen kautta.

IFA 2023 -elektroniikkamessuilla julkistettiin myös Samsungin tuoreen kuluttajatutkimuksen[1] tulokset. Kyselytutkimus toteutettiin eri puolilla Eurooppaa ja sen tavoitteena oli kerätä tietoa kuluttajien muuttuvista kodinteknologian tarpeista.

“Samsungin intohimo on yhdistää laitteiden käyttäjät heille merkityksellisten ihmisten, paikkojen ja ajanvietteiden kanssa”, toteaa Samsungin Euroopan markkinointijohtaja Benjamin Braun.

“Hyödynnämme jatkossakin uusien teknologiainnovaatioiden tarjoamia mahdollisuuksia taataksemme, että SmartThings-ekosysteemi jatkaa kasvua ja kehittymistä tavalla, jonka avulla ihmiset voivat luoda entistäkin enemmän tärkeitä yhteyksiä”, hän jatkaa.

Paranneltu kotoiluelämys

SmartThings-sovelluksen avulla käyttäjät voivat ohjailla kotinsa laitteita paikkariippumattomasti, mikä mahdollistaa esimerkiksi saumattomat viihde-elämykset sekä kodin turvallisuudesta huolehtimisen. Ympäri Eurooppaa kotien merkitys kasvaa jatkuvasti – ne toimivat niin etätyöskentelytiloina kuin paikkoina rauhoittumiselle ja viihteen kuluttamiselle. Samsungin kuluttajatutkimuksen mukaan seitsemän kymmenestä kuluttajasta (71 %) on sitä mieltä, että teknologialla on positiivinen vaikutus heidän jokapäiväiseen elämäänsä, kuten yhteydenpitoon ystävien ja perheen kanssa, kotitöiden suorittamiseen ja harrastuksiin.[2]

Intohimoiset ruoanlaittajat voivat vastedes nauttia ruoanlaiton ja syömisen ilosta uuden Samsung Food -sovelluksen avulla. Sovellus kokoaa yhteen reseptihaun, reseptien tallentamisen ja jakamisen, ateriasuunnittelun, kokkailun sekä ruokaostosten tekemisen. Elektroniikkamessujen lehdistötilaisuudessa julkistettu sovellus on saatavilla yhteensä 104 maassa ja kahdeksalla eri kielellä. Se tuo käyttäjilleen runsaasti hyödyllistä tietoa, jonka avulla itselle sopivien valintojen tekeminen on helppoa. Lisäksi sovellus on liitettävissä käyttäjiensä fyysisiin keittiöihin: sovelluksella voi esimerkiksi määrittää yhteensopivaan Samsung-uuniin haluamansa lämpötilan ja valmistusajan. Sovelluksen yli 160 000 reseptiä takaavat sen, että uusia ideoita ruoanlaittoon on aina käyttäjien saatavilla.

Vuoden loppuun mennessä Food AI -tekoälyä hyödyntävä Samsung Food tarjoaa lisäksi personoituja reseptejä, jotka ottavat huomioon käyttäjien ruokavaliovaatimukset, kuten reseptien mukauttamisen vegaaniseksi. Myöhemmin tänä vuonna Samsung Food on myös yhdistettävissä Samsung Health -sovellukseen, jolloin räätälöityjä ateriasuunnitelmia voidaan mukauttaa käyttäjän mieltymysten ja ruokavaliovaatimusten mukaan ja samalla tukea käyttäjää saavuttamaan terveystavoitteensa. Vuonna 2024 Samsung Food tulee hyödyntämään Vision AI -teknologiaa, jonka avulla sovellus voi tunnistaa ateriakuvista annosten ravitsemustietoja, käytettyjä ainesosia sekä suositella reseptejä samoista raaka-aineista.

Suosituimman TV-brändin paikkaa jo 17 vuoden ajan pitänyt Samsung[3] on sitoutunut vahvasti viihteeseen. Yhtiö on täydentänyt vahvaa näyttövalikoimaansa lanseeraamalla 98-tuumaiset Neo QLED 8K ja QLED Q80C -televisiot ja suunnittelee tuovansa myös Micro LED -näyttövalikoimansa saataville Eurooppaan vuoden loppuun mennessä. Näyttäviä kontrasteja ja yksityiskohtia tarjoilevat näytöt vievät katsojat keskelle tapahtumia, olipa ohjelmassa sitten videopelien pelaamista tai elokuvien katselua.

Samsung juhlistaa Disneyn 100-vuotisjuhlaa lanseeraamalla The Frame – Disney100 Edition -television, johon kuuluu tyylikäs platinanhohtoinen kehys ja uniikki Mikki Hiiri -kaukosäädin. Television mukana tulee sata taideteosta Walt Disney Animation Studiosin, Pixar Animation Studiosin, Marvelin, Lucasfilmin ja National Geographicin tuottamasta sisällöstä sekä kuvia tunnetuista piirroshahmoista aina Mikki Hiirestä Tuhkimoon. Käyttäjät voivat lisätä myös omia valokuviaan taianomaisen kokoelman jatkoksi.

IFA 2023 -messujen lehdistötilaisuudessa Samsung lanseerasi kansainvälisesti myös toisen sukupolven The Freestyle -projektorin. Monikäyttöisen ja pienikokoisen projektorin avulla käyttäjä voi sijoittaa suurikokoisen näytön valitsemaansa paikkaan, kuten seinälle tai kattoon. Smart Edge Blending -ominaisuutta hyödyntäen käyttäjä voi halutessaan parittaa kaksi The Freestyle -projektoria[4], jolloin heijastettava kuva laajenee joko 160-tuumaiseksi panoraamakuvaksi tai 120-tuumaiseksi pystykuvaksi. Se tarjoaa valtavan 21:9 -kuvasuhteen vaikuttamatta kuvanlaatuun.

Uuden sukupolven The Freestyle -projektorin käyttäjillä on lisäksi pääsy Samsung Smart Hubista löytyviin pilvipelipalveluihin, joissa on kattava valikoima Samsungin kumppanien tarjoamia pelejä.

Pieniä askelia planeettamme hyväksi

Samsung on sitoutunut kehittämään tuotteita ja palveluita, joiden avulla ihmiset voivat säästää rahaa ja ottaa askelia kohti parempaa maailmaa. Samsungin kuluttajatutkimuksesta selviää, että nämä aiheet ovat tärkeitä myös kuluttajille. Yli kolme neljäsosaa (77 %) sanoo etsivänsä sellaisia teknologiatuotteita, jotka säästävät energiaa. Taustalla on ajatus paitsi rahan säästämisestä myös ympäristön hyvinvoinnista. Kaksi kolmesta kuluttajasta (67 %) pitää tärkeänä myös sitä, että seuraava hankittava laite on yhdistettävissä sovellukseen, jonka avulla laitteen energiankulutusta on mahdollista tarkastella ja vähentää[5].

Energian hintojen noustessa ympäri Eurooppaa[6] on 72 prosenttia vastaajista huolissaan kodin laitteiden aiheuttamista kuluista. SmartThings Energy -energiansäästösovelluksen avulla käyttäjät voivat optimoida ja pienentää laitteidensa energiankulutusta omien tarpeidensa mukaan. Esimerkiksi pesukoneen energiankulutusta voi laskea jopa 70 prosenttia[7] hyödyntämällä SmartThings Energy -sovelluksen AI Energy Mode -tilaa ja kylmää vettä käyttävää Ecobubble -pesuohjelmaa.

Samsung on tehnyt yhteistyötä myös kansainvälisen valtamerten suojelujärjestö Ocean Wisen ja vaatevalmistaja Patagonian kanssa löytääkseen ratkaisuja mikrokuituhaasteisiin. Less Microfiber™ Filter on irrallinen pesukoneen yhteyteen asennettava filtteri, joka kerää talteen jopa 98 prosenttia pesun aikana irtoavista mikromuovipäästöistä[8].

Ocean Wisen mikromuoviratkaisujen johtaja Charlie Cox puhui aiheesta IFA-messuilla:

“Samsungin ja Patagonian kanssa tekemämme yhteistyön myötä olemme ylpeitä siitä, että olemme osoittaneet teollisuudelle tavan osallistua meriin kulkeutuvan mikrokuituvirran hillitsemiseen. Less Microfiber™ Filterin kaltaisten innovaatioiden avulla kuluttajat voivat pienentää mikromuovijalanjälkeään kotonaan. Kyseessä on yksinkertainen, arkinen ratkaisu, josta meremme ovat kiitollisia.”

Lämmitysteknologiat, kuten lämpöpumput, ovat nopeasti kasvava markkina, jonka etujoukoissa Samsung kulkee. Samsungin innovatiiviset älylämpöpumput ovat kasvattaneet myyntiään jopa 97 prosenttia vuoden 2022 jälkeen[9]. Lämpöpumput toimivat kodin lämminvesitankkien tai Samsung Climate Hubin kanssa. Laitteet ovat myös yhdistettävissä SmartThings-ekosysteemiin, jolloin niiden energiankulutusta voi tarkastella ja hallita kulloistenkin tarpeiden mukaan[10]. Samsungin lämpöpumppuvalikoima kasvaa jälleen pian, kun EHS Mono R290 lanseerataan markkinoille syyskuussa.

Samsungin tavoitteena on suunnitella teknologiaa, joka auttaa ihmisiä saamaan kaiken irti päivästään sekä ottamaan samalla askelia kohti ympäristövaikutusten pienentämistä. Uudet Galaxy Z Flip5[11]- ja Fold5[12] -älypuhelimet sekä Galaxy Tab S9[13] -tablettisarja sisältävät erilaisia kierrätettyjä materiaaleja, kuten alumiinia ja lasia sekä muovia, joka on kerätty valtameriin hylätyistä kalaverkoista, vesitynnyreistä ja pulloista. Myös Galaxy Watch 6 -älykellon valmistuksessa on käytetty kierrätettyä muovia. Kaikki Galaxy-tuotteet myydään pakkauksissa, jotka on valmistettu kierrätetystä paperimateriaalista[14].

Pidetään koti turvallisena

Samsungilla ymmärretään älyteknologin tarjoamat mahdollisuudet eri sukupolville. Kuluttajatutkimuksessa erityisesti turvallisuus nousi tärkeäksi teemaksi älyteknologiassa[15]: parhaina ominaisuuksina pidetään mahdollisuutta seurata kodin tapahtumia etänä (54 %), olla turvallisemmin mielin yksin kotona (39 %) sekä perheen turvallisuudesta huolehtimista kotoa poistuessa (39 %).

SmartThings-ekosysteemiin kuuluu joukko kumppaneita, jotka ovat sitoutuneita auttamaan ihmisiä pitämään kotinsa ja läheisensä turvassa. Kumppaneihin lukeutuu nyt myös johtava kodin turvallisuuden brändi Yale. Yale Linus® -älylukko ja uusi Smart Opener for Gate & Garage mahdollistavat ovien ja porttien lukitsemisen etänä sovelluksen kautta.

Tulevaisuus avautuu älykkään teknologian avulla

Samsung investoi tulevaisuuden mahdollisuuksiin, joita teknologialla voidaan saavuttaa. Yksi osa-alueista, joihin Samsung pyrkii tekemään muutoksen, on älykotien teknologian helpottaminen. Kuluttajatutkimuksen mukaan joka neljäs eurooppalainen harkitsee älykkään teknologian lisäämistä seuraavaan kotiinsa ja kolme neljäsosaa (77 %) vastaajista kertoo toimivien älykotien kiehtovan[16].

Samsung työskentelee näiden asioiden toteutumisen eteen ja luottaa yhteistyön voimaan vision viemisessä pidemmälle. Kumppaniensa ABB Smart Buildingsin ja aurinkosähkö- ja varastointitekniikkaa tarjoavan SMA:n kanssa Samsung pyrkii liittämään tulevaisuuden koteihin älykästä teknologiaa, jonka avulla asukkaat voivat olla yhä tiiviimmin vuorovaikutuksessa kotiensa kanssa. Integroimalla ABB- ja SMA-tuotteita SmartThings Energy -sovellukseen kodeista voidaan tehdä entistäkin turvallisempia, älykkäämpiä ja kestävämpiä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi optimoimalla laitteiden käyttöajankohtaa, seuraamalla niiden energiankulutusta, mukauttamalla laitteiden käyttöä kulloisenkin energian hinnan tai käyttötottumusten mukaan sekä optimoimalla energiankulutusta saatavilla olevan aurinkovoiman perusteella.


Lisätiedot

www.samsung.com
Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515
PR: Kaimana, samsungpr@kaimana.fi
Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse alalaidasta Uutiset.
Seuraa Samsungia MyNewsDeskissä: https://www.mynewsdesk.com/fi/samsung


[1] Toteutettu yhdessä Opiniumin kanssa 2 500 aikuiselle Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa 28.7.-1.8.2023.

[2] Toteutettu yhdessä Opiniumin kanssa 2 500 aikuiselle Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa 28.7.-1.8.2023.

[3] Omdia:n markkinatutkimukset ovat osoittaneet Samsung TV:n myydyimmäksi televisiobrändiksi 17 perättäisen vuoden ajan.

[4] Smart Edge Blending -ominaisuuden käyttö ensimmäisen sukupolven The Freestyle –projektorin kanssa vaatii ohjelmistopäivityksen laitteeseen. Uusi ohjelmistopäivitys on suunniteltu julkaistavan myöhemmin vuonna 2023.

[5] Toteutettu yhdessä Opiniumin kanssa 2 500 aikuiselle Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa 28.7.-1.8.2023.

[7] Verrattu 40 asteen puuvillapesuohjelmaan WW11BB944AGB -mallilla lämpötilaa laskeva AI Energy Mode -asetus päällä sekä pesua ilman AI Energy Mode -asetusta päällä. AI Energy Mode on käytettävissä korkeintaan 40 asteessa.

[8] Kerää noin 89-98 %; laboratoriotestattu pesemällä 2 kilogrammaa synteettistä kangasta WW90T734DWH- ja WF24A9500KW-pesukoneilla.

[9] Verrattu vuoden 2022 tammi-elokuun myynteihin.

[10] SmartThings on saatavilla Android- ja iOS-laitteilla. Wi-Fi-yhteys ja Samsung-käyttäjätili vaaditaan. Jotkut mallit vaativat erillistä Wi-Fi kittiä yhdistääkseen SmartThingsiin.

[11] Galaxy Z Flip5: 15 laitekomponenttia, jotka sisältävät vähintään 10 % kulutuksen jälkeistä kierrätettyä muovia, vähintään 28 % kulutuksen jälkeistä kierrätettyä alumiinia, tai Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, josta keskimäärin 22 % on kulutuksen jälkeistä kierrätettyä sisältöä. Näihin komponentteihin lukeutuvat Volume Key Bracket, Speaker Module (Upper & Lower), Rear Top, Display Connector Cap, FPCB RF Cable Bracket, Rear Mid, Case Front (Main), Case Front (Sub), Volume Key, Finger Key Bracket, Receiver Deco, Connector to Connector Holder, SIM Tray, Sub Window, Back Glass.

[12] Galaxy Z Fold5: 15 laitekomponenttia, jotka sisältävät vähintään 10 % kulutuksen jälkeistä kierrätettyä muovia, vähintään 28 % kulutuksen jälkeistä kierrätettyä alumiinia, tai Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, josta keskimäärin 22 % on kulutuksen jälkeistä kierrätettyä sisältöä. Näihin komponentteihin lukeutuvat Volume Key FPCB Bracket, Top Speaker Module (Upper & Lower), Bottom Speaker Module (Upper & Lower), Cover Display Connector, Case Front (Main), Case Front (Sub), Antenna (Sub), Antenna (Main), Volume Key, Finger Key Bracket, SIM Tray, Connector to Connector Holder, Camera Deco (Top & Bottom), Sub Window, Back Glass.

[13] Galaxy Tab S9 Ultra: 17 laitekomponenttia, jotka sisältävät vähintään 10 % kulutuksen jälkeistä kierrätettyä muovia, vähintään 30 % kulutuksen jälkeistä kierrätettyä alumiinia ja Corning® Gorilla® Glass 5, jossa vähintään 10 % kulutuksen jälkeistä kierrätettyä sisältöä. Näihin komponentteihin lukeutuvat Cable Holder Mid, Deco Pen Charger, Top-left Speaker Module, Top-right Speaker Module, Bottom-left Speaker Module, Bottom-right Speaker Module, Case Rear, Case Bracket, Key Bracket, PCB Support Top, PCB Support Mid, Cable Holder Bottom, SIM Tray, Volume Key, Side Key, Camera Deco, Main Window.

[14] 100-prosenttista kierrätyspaperia käytetään seuraavissa pakkauskomponenteissa: myyntipakkaus, kansisuojus, Manual Box, Manual Pad ja DLC Band.

[15] Toteutettu yhdessä Opiniumin kanssa 2 500 aikuiselle Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa 28.7.-1.8.2023

[16] Toteutettu yhdessä Opiniumin kanssa 2 500 aikuiselle Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa 28.7.-1.8.2023.

Aiheet

Kategoriat


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden