Ohita
Samsung Electronics käynnistää tekoälynäyttöjen aikakauden lanseeraamalla 2024 Neo QLED-, MICRO LED-, OLED- ja Lifestyle-televisiot

Tiedote -

Samsung Electronics käynnistää tekoälynäyttöjen aikakauden lanseeraamalla 2024 Neo QLED-, MICRO LED-, OLED- ja Lifestyle-televisiot

Neo QLED 8K vie kuvan- ja äänenlaadun uudelle tasolle tuoreella NQ8 AI Gen3 -prosessorilla

Neo QLED 4K:n kyvykkäämmät prosessorit sekä kirkkaammat OLED-televisiot ja taidolla rakennetut MICRO LED -näytöt parantavat katselukokemusta

Lifestyle-mallistoon uutena tulevat muokattava Music Frame -kaiutin sekä The Premiere 8K, alan ensimmäinen langaton 8K-projektori

Las Vegas, Nevada – 8. tammikuuta 2024 – Samsung Electronics julkisti tänään viimeisimmät QLED-, MICRO LED-, OLED- ja Lifestyle-näyttömallistonsa ennen CES® 2024[1]-tapahtumaa. Samalla julkistus käynnisti tekoälynäyttöjen aikakauden esittelemällä seuraavan sukupolven tekoälyprosessorin, jonka myötä käsitykset älykkäiden näyttöjen ominaisuuksista muuttuvat. Parannetun kuvan- ja äänenlaadun lisäksi uudet mallistot tuovat kuluttajien saataville Samsung Knoxin turvaamia tekoälyvetoisia ominaisuuksia, joiden keskiössä on oman elämäntyylin vahvistaminen.

“Elämme parhaillaan hyperyhteyksien aikakautta, eikä enää ole kyse ainoastaan laadukkaiden visuaalisten kokemusten tuottamisesta. Televisioiden ja näyttölaitteiden tulisikin parantaa elämäämme sekä ruudulla että sen ulkopuolella. Samsungin laitepohjaisella tekoälyllä varustetut tekoälynäytöt on suunniteltu kodin keskipisteiksi. Kaikkien yhteensopivien laitteiden yhdistäminen tekoälynäyttöihin tekee käyttäjien jokapäiväisestä elämästä joustavampaa ja monipuolisempaa”, sanoo Samsung Suomen TV- ja audiotuotteiden myyntipäällikkö Markus Nummisalo.


Kaksinkertainen tekoälysuorituskyky parantaa Neo QLED 8K -kuvanlaatua

Samsungin uusimmat Neo QLED 8K ja 4K -televisiot tarjoavat täyden kattauksen todentuntuista kuvanlaatua, ensiluokkaista ääniteknologiaa sekä runsaan valikoiman sovelluksia ja palveluita. 2024 Neo QLED 8K:n ytimessä on Samsungin tähänastisista TV-prosessoreista innovatiivisin: NQ8 AI Gen3:n neuraalinen prosessointiyksikkö (NPU) on jopa kaksi kertaa nopeampi kuin edeltäjänsä. Neuroverkkojen määrä on myös kasvatettu 64:stä kahdeksankertaiseksi. 512 neuroverkon ansiosta kaikki ruudulla näkyvä toistetaan terävästi ja yksityiskohtaisesti. Tämän edistyneen prosessorin ansiosta vuoden 2024 mallisto on varustettu päivitetyillä suorituskykyparannuksilla.

Lisäksi Neo QLED -mallisto tuo mukanaan joukon kuvanlaatua ja muotoilua parantavia ominaisuuksia:

  • 8K AI Upscaling Pro[2]: Hyödyntää NQ8 AI Gen3 -suoritinta tehostettuun 8K-skaalaukseen, joka terävöittää matalan resoluution sisällön näytettäväksi erittäin korkealla resoluutiolla.
  • AI Motion Enhancer Pro: Ratkaisee yleisiä ongelmia urheilusisällöissä — kuten pallon vääristymisen — suoratoistamalla korkeatarkkuuksiset urheiluottelut tämän NQ8 AI Gen3 -suorittimeen nojaavan ominaisuuden kautta[3]. Ominaisuus tunnistaa automaattisesti urheilulajin ja käyttää syväoppimista oikean pallontunnistusmallin soveltamiseen.
  • Real Depth Enhancer Pro: Lisää yksityiskohtia nopeasti liikkuviin kohtauksiin käyttämällä tekoälyä, joka ohjaa tarkasti mini LEDejä. Tekoäly tunnistaa kohtauksesta sen osan, johon ihmissilmä luonnollisesti keskittyisi, ja tuo sen etualalle, mikä tekee kuvista eläväisemmän ja kolmiulotteisemman tuntuisia.
  • Infinity Air Design: Neo QLED 8K:n moitteetonta kuvanlaatua täydentää näytön muotoilu, joka on vain 12,9 mm syvä[4]. Tämä mahdollistaa mukaansatempaavan katselukokemuksen, jossa huomio on tarkassa kuvassa ja erinomaisessa äänenlaadussa. Lisäksi muotoilu luo uniikin peiliefektin, jossa TV vaikuttaa leijuvan ympäristössään.

Neo QLED 8K:n suorituskyky täydentyy moitteettomalla äänenlaadulla, joka ei häviä näytön upealle 8K-kuvanlaadulle:

  • 2024 Q-Symphony: Sallii käyttäjän yhdistää useita langattomia kaiuttimia ja soundbarin televisioon tai projektoriin. Yhdessä laitteet luovat täydellisesti synkronoidun äänen TV-sarjoille, elokuville ja soittolistoille. Teknologia synkronoi television täydellisesti langattomien kaiuttimien ja soundbarin kanssa.
  • Active Voice Amplifier Pro: Patentoitu tekoälyvetoinen dialogintehostaja, joka hyödyntää eksklusiivista syväoppimisteknologiaa vuoropuhelun ja äänien tehostamiseksi. Se erottaa puheen ääniraidalta ja parantaa äänensyöttöä, jotta käyttäjät voivat helposti seurata keskustelua ruudulla millä tahansa äänenvoimakkuudella.

2024 Tizen OS tehostaa TV-kokemusta kotona

2024 Tizen OS asettaa sisällön keskiöön Neo QLED 8K -mallistossa. Se tarjoaa yksilöidyn sisältö- ja palvelukokemuksen, joka perustuu älytelevisioon asetettuihin käyttäjätileihin. Nyt jokaisen kotitalouden jäsenet, joilla on Samsung Smart TV, voivat luoda itselleen profiilin, jonka avulla he saavat henkilökohtaisia suosituksia ja räätälöidymmän kokonaiskokemuksen.

  • Samsung TV Plus: Päivitetty käyttöliittymä (UI) sisältää uuden kotiruudun, josta näkyy katsaus saatavilla olevasta sisällöstä sekä kategorisointi, joka nopeuttaa sisällön löytämistä. Lisäksi palvelu kytkeytyy Samsung-tiliin, jolloin käyttäjä pääsee helposti käsiksi suosikkikanaviinsa ja -sisältöihinsä. Palvelu tarjoaa myös räätälöityjä sisältöehdotuksia katseluhistorian perusteella.

Yhdistetyt ja osallistavat kokemukset Samsung-ekosysteemin avulla

Kodin keskiössä olevilla Samsung-televisioilla käyttäjät voivat hyötyä uusimmista innovaatioista ja nauttia saumattomasta yhdistettävyydestä arkielämän laitteiden kanssa. Vuonna 2024 Samsung parantaa huomattavasti yhdistettävyyttä Samsung Daily+[5] -keskuksen myötä. Tämä kotitoiminnan keskus tarjoaa laajan valikoiman palveluita ja ominaisuuksia yhden käyttöliittymän kautta. Uudet ominaisuudet sisältävät seuraavia:

  • Workout Tracker: Tämä palvelu[6] asettaa reaaliaikaiset treenitiedot — kuten harjoittelun keston ja sykkeen puettavista laitteista — käyttäjien sisällön päälle Samsung-näytöllä. Näin käyttäjät voivat viihtyä ja pysyä samalla tietoisina kotitreeninsä etenemisestä.
  • Multi Control: Mahdollistaa tehokkaamman etätyöskentelyn antamalla käyttäjien hallita kaikkia näyttöjään — sisältäen TV:t, älypuhelimet ja monitorit — Bluetooth-näppäimistöllä tai hiirellä. Käyttäjät voivat kokea erilaisen tavan työskennellä päästessään kopioimaan ja liittämään sekä lukemaan asiakirjoja eri laitteilla.

Samsungin viimeisimmät 2024 TV:t ja näytöt ovat entistä yhteensopivampia ekosysteemin eri laitteiden välillä, mikä mahdollistaa aiempaa integroidumman yhteyden televisioiden ja älypuhelinten tai puettavien laitteiden välillä. Tämä parantaa myös laitteiden käytön personointia ja saavutettavuutta sekä käyttömukavuutta.

  • Mobile Smart Connect: Uudet sovellukset ja palvelut ovat helposti hallittavissa SmartThings Mobile Plugin -liitännäisen avulla. Se muuttaa älypuhelimen monikäyttöiseksi kaukosäätimeksi, jonka avulla omia näyttöjä on helpompi hallita. Suoraviivaisella ponnahdusikkunanäkymällä ja muokattavissa olevalla käyttöliittymällä sovellus lisää mukavuutta ja saavutettavuutta.
  • 360 Audio: Ennen ainoastaan Samsung Galaxy –laitteisiin sisältynyt ääniominaisuus on laajentunut myös Samsungin televisioihin ja näyttöihin. Nyt Samsung Galaxy Buds –kuulokkeet yhdistyvät saumattomasti televisioihin, minkä ansiosta käyttäjät pääsevät nauttimaan tilaäänestä elokuvissa, TV-sarjoissa ja jopa peleissä. Näin käyttäjät voivat eläytyä visuaaliseen sisältöön ja pelaamiseen.

Uusimmat TV- ja näyttömallistot parantavat myös saavutettavuustarjontaansa, minkä ansiosta yhä useammat kuluttajat voivat nauttia suosikkisisällöistään Samsung Neo QLED -televisioiden kautta.

  • Audio Subtitle: Maailman ensimmäinen laitteensisäinen TV-ominaisuus, joka käyttää tekoälyä ja optista merkkientunnistusteknologiaa (Optical Character Recognition, OCR) ja mahdollistaa puheoppaan upotetuille teksteille reaaliaikaisesti.
  • Relumino Together Mode: Relumino on ominaisuus, jonka ansiosta heikkonäköiset ihmiset voivat nauttia suosikkisarjoista, -elokuvista ja -peleistä ilman tarvetta silmälaseille. Tekoälyteknologia hahmottaa dynaamisesti näytön elementtien reunat ja tasapainottaa värejä, jotta heikkonäköiset käyttäjät näkevät ihmiset ja kohteet selkeämmin. Relumino Together Mode näyttää tavallisen näyttönäkymän ja Relumino Mode -näkymän vierekkäin, jotta heikkonäköiset ja heidän perheensä voivat katsoa televisiota yhdessä.

MICRO LED ylittää näyttötekniikan rajat

Samsung osoittaa uudella läpinäkyvällä MICRO LEDillä maailmalle, että näytöillä on loputtomasti mahdollisuuksia. Läpinäkyvää lasia muistuttavat näytöt yhdistävät erittäin pienen MICRO LED -sirun ja tarkan valmistusprosessin, mikä vähentää saumoja ja valon taittumista. Tämän ansiosta läpinäkyvä MICRO LED luo selkeän ja esteettömän kuvan erilaisiin käyttötarkoituksiin sekä kodeissa että B2B-ympäristöissä.

MICRO LED on innovatiivinen näyttöteknologia modulaarisella rakenteella, jonka avulla käyttäjät voivat muokata näyttöjen muotoa, kokoa ja suhdetta niin, että ne sopivat mihin tahansa tilaan. Samsungin vuosia kestänyt tutkimus- ja kehitystyö puolijohdealalla on johtanut tehokkaisiin prosesseihin, jotka mahdollistavat LED-sirujen toimintapiirien sijoittamisen suoraan lasille. Tämä vähentää kirkkauden heikkenemistä, jota käyttäjät saattavat kokea tavanomaisissa näytöissä.

Laajempi OLED-mallisto kuluttajien tarpeisiin

Samsungin 2024 OLED TV:t jatkavat viime vuoden mallien perintöä S95D:n ultra-suurella ja yksityiskohtaisella 77-tuuman ruudulla, korkealla virkistystaajuudella sekä todentuntuisella videolla. Tämä näyttö on 20 % edeltäviä malleja kirkkaampi tarjoten syvät ja täyteläiset mustan sävyt sekä tekoälyllä parannetun väritarkkuuden. Väritarkkuus on niin puhdas, että se on saanut Pantone Validated™ -sertifioinnin. Samsung on myös esitellyt S90D- ja S85D -mallit eri kokovaihtoehdoissa, 42 tuumasta 83 tuumaan.[7]

Uusi, erityisesti 2024 OLED -näytöille suunniteltu ‘OLED Glare Free’ -teknologia[8] säilyttää väritarkkuuden ja vähentää heijastuksia samalla ylläpitäen kuvatarkkuutta. Tämä varmistaa mukaansatempaavan katselukokemuksen myös päivänvalossa. Erityisen kovapinnoitekerroksen ja pintakuvioinnin ansiosta OLED-optimoitu, matalasti heijastava pinnoite ratkaisee usein kiillon ja heijastamattomuuden välillä tehtävän kompromissin.

S95D:n näyttö valloittaa yleisöt edistyneillä kuvanlaatumoottoreilla, jotka säilyttävät täydellisen valkoisen, syvemmän mustan ja tarkat värit. Samsungin tähän asti kirkkaimman OLED-näytön lisäksi siinä on myös jopa 144 Hz:n virkistystaajuus, jonka myötä urheilufanit ja pelaajat voivat nauttia saumattomasta liikkeestä sekä kristallinkirkkaasta toiminnasta ruuduillaan.

Uudet Lifestyle-tuotteet tarjoavat räätälöityjä ratkaisuja jokaisen elämäntyylin rikastuttamiseen

The Frame, The Serif ja The Terrace -lifestyle-mallien lisäksi Samsung vahvistaa “Screens Everywhere, Screens for All” -lupaustaan erilaisilla uusilla tuotteilla tuoreessa lifestyle-mallistossaan. Nämä uudet lisäykset vievät yksilöinnin seuraavalle tasolle:

  • The Frame: Samsungin myydyin lifestyle-näyttötuote, The Frame, sisältää uusia parannuksia taidekokemuksiin. Art Store sisältää nyt yli 2500 taideteosta maailmankuuluista museoista ja gallerioista, minkä myötä käyttäjät voivat nauttia entistäkin paremmasta Art Store -kokemuksesta[9]. The Framen uusi taiteen suoratoisto-ominaisuus antaa käyttäjille esimakua Art Storen monipuolisesta kokoelmasta tarjoamalla heille ilmaisia, huolellisesti valittuja taideteoksia kuukausittain.
  • The Premiere 8K Projector: The Premiere 8K on maailman ensimmäinen projektori, joka mahdollistaa langattoman yhdistämisen. Kun johtoja ei tarvita, pysyvät myös asuintilat paremmin järjestyksessä. Erittäin lyhyellä heittoetäisyydellä varustettu projektori on täynnä älykkäitä ominaisuuksia – kuten huipputason kotiäänentoisto, pilvipelaaminen[10], always on -ääni, kaukomikrofoni ja neljä moninäkökulmaista näytönjakoaluetta – jotka laajentavat käytettävyyttä ja lisäävät käyttömahdollisuuksia. Projektori sisältää Samsungin patentoidun "Sound-on-Screen" -tekniikan, joka yhdistää ylimmän kaiutinmoduulin ja ohjelmistoalgoritmit upeaa äänikokemusta varten.
  • The Freestyle 2nd Gen: Kannettavan projektorin toisessa versiossa on Smart Edge Blending -ominaisuus, joka tukee kahden The Freestyle -laitteen projisointien saumatonta yhdistämistä, ja luo näin suuren näytön kuvia ja videoita varten. Sen avulla kaksi laitetta voi projisoida jopa 160-tuumaisen kuvan 21:9-kuvasuhteella ilman manuaalista säätöä.

Uudet soundbarit mukaansatempaaviin äänikokemuksiin

Kodin viihdejärjestelmän kruunaamiseksi 2024 soundbar -mallisto tuo mukanaan päivitettyjä laitteita, jotka mahdollistavat edistyksellisten tekoälyalgoritmien tukemina entistäkin upeampia äänikokemuksia.

  • Music Frame: Tämä mukautettavissa oleva kaiutin on yhteensopiva SmartThings-sovelluksen kanssa. Samsung-televisioon ja soundbariin yhdistettynä se mahdollistaa surround-äänentoiston. Music Frame voi joko toimia yksittäisenä langattomana kaiuttimena tai tehostaa bassoa ja surround-ääntä Samsung TV:n ja soundbarin kanssa Q-Symphonyn kautta yhdistettynä. Music Frame sulautuu saumattomasti ympäristöönsä naamioitumalla nykyaikaisten kuvakehysten sisälle, ja tarjoaa laadukasta ääntä sulautumalla samalla tyylikkäästi osaksi sisustusta.
  • HW-Q990D (Pohjoismaissa HW-Q995D): Tämä soundbar tuottaa 11.1.4-kanavaisen ja Dolby Atmos -viritetyn äänikokemuksen sekä sisältää 4K 120Hz -kuvasignaalin tuen. Se analysoi ääntä ja optimoi tekoälyn avulla äänentoiston vastaamaan erinomaisesti monenlaisia sisältöjä.
  • HW-S800D (Pohjoismaissa HW-S810D): Tämä äärimmäisen ohut, noin 4 cm syvä soundbar on suunniteltu luomaan rikas ja immersiivinen ääni tilassa kuin tilassa. S800D on vain kolmanneksen tavanomaisen soundbarin syvyydestä, mutta siinä on 10 kaiutinelementtiä, mukaan lukien yläkaiuttimet ja keskikanava kristallinkirkasta lauluraitaa varten. Subwooferin ja passiivisen kaiutinelementin yhdistelmä parantaa kuuntelukokemusta mahdollistamalla syvän ja säröttömän bassontoiston kompaktissa paketissa.

Samsungin 2024 TV- ja soundbar-mallisto yhdistää saumattomasti huipputeknologiaa ja käyttäjäkeskeisestä suunnittelua. Nämä yhdessä luovat pohjan mukaansatempaaville kokemuksille, jotka voivat parantaa ihmisten tapaa elää ja hyötyä laitteistaan.

Lisätiedot: www.samsung.com
Kuluttajakysymykset:
Samsungin asiakastuki, 030 6227 515
Mediakontakti:
OSG Viestintä, samsungpr@osg.fi


[1]
Tämän tiedotteen tarkoituksena on kertoa tuotteista, joita Samsung esittelee CES 2024 -tapahtuman aikana. Huomioithan, että osa tuotteista ja/tai palveluista ei tule saataville Pohjoismaissa. Lisätietoa Pohjoismaiden markkinoille tuotavasta valikoimasta ja teknisistä tiedoista julkaistaan maaliskuussa 2024.

[2] Koskee vain QN900D-mallia. Muissa malleissa on 8K AI Upscaling.

[3] Katselukokemus voi vaihdella sisältötyypeistä ja formaateista riippuen. Skaalaus ei välttämättä koske PC-yhteyttä ja Game Mode -tilaa.

[4] 12,9 mm:n syvyys koskee vain 65 tuuman QN900D-mallia.

[5] Samsung Daily+ otetaan käyttöön DU7000↑ ja lanseerataan maailmanlaajuisesti.

[6] Workout Tracker on yhteensopiva Galaxy Watch 4 -älykellon ja sitä uudempien sekä YouTube- ja TV-ohjelmasisällön kanssa. Yhteensopivuutta laajennetaan moniin kolmannen osapuolen laitteisiin vuoden 2024 aikana.

[7] OLED-mallien ja –kokojen saatavuus voi vaihdella maittain.

[8] UL:n verifiointi vahvistaa ‘OLED Glare Free’ -lupauksen vertaamalla tuotetta Unified Glare Rating (UGR) -testausstandardiin, jonka on asettanut International Commission on Illumination (CIE), sekä testausstandardiin, jonka on asettanut International Organization for Standardization.

[9] Art Store -tilaus maksaa 4,99 € / kuukausi.

[10] Lisäkuluja saattaa syntyä.

Aiheet

Kategoriat


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden