Ohita
Samsung Electronics Nordicin kyselytutkimus: Näin suomalaisvastaajat hyödyntävät TV:tä perinteisen katselun lisäksi

Tiedote -

Samsung Electronics Nordicin kyselytutkimus: Näin suomalaisvastaajat hyödyntävät TV:tä perinteisen katselun lisäksi

Television katselu on muuttunut huomattavasti viime vuosien aikana, kun esimerkiksi suoratoistopalveluiden tarjonta on lisääntynyt ja televisioiden ominaisuudet ovat kehittyneet entisestään. Television käyttö ei kuitenkaan suomalaiskodeissa rajoitu pelkästään perinteiseen television tai suoratoistopalveluiden katseluun.

Samsung Electronics Nordicin tilaaman tuhat suomalaista kattavan kyselytutkimuksen mukaan yli puolet, eli 55 prosenttia television omistavista suomalaisvastaajista ilmoittaa käyttävänsä televisiota perinteisen katselun ja suoratoistopalveluiden lisäksi myös johonkin muuhun tarkoitukseen.

Tältä ryhmältä kerätyistä vastauksista käy ilmi, että suomalaisille kolme muuta yleisintä television käyttötarkoitusta annetuista vaihtoehdoista ovat musiikin soittaminen (63%), pelaaminen (55%) ja tv-ruudun käyttäminen tietokoneen näyttönä (48%). Muista käyttötarkoituksista esiin nousee myös kuntoilu, johon peräti kolmasosa (31%) television monipuolisuutta hyödyntävistä vastaajista hyödyntää laitetta.

Vastaajaryhmästä naiset (38%) käyttävät televisiota musiikin toistamiseen miehiä (24%) useammin. Kun dataa jakaa vielä ikäryhmittäin, käy ilmi, että 40-49-vuotiaat käyttävät musiikin toistamiseen eniten aikaa (33%). Sen sijaan nuoret, eli 18-29-vuotiaat hyödyntävät televisiota musiikin toistamiseen vähiten (28%). Kuntoiluun televisiota hyödyntävät puolestaan perinteisen katselun lisäksi eniten (12%) yli 60-vuotiaat.

Nykyaikaisten televisioiden tarjoaman kuvanlaadun ja teknisten ominaisuuksien myötä televisiot soveltuvat mainiosti myös konsolipelaamiseen. Pelaaminen on käyttötarkoituksista suosituinta miesten keskuudessa (31%). Eniten televisiota perinteisen katselun jälkeen pelaamiseen käyttävät nuoret eli 18-29-vuotiaat (42%) ja vastaavasti vähiten (7%) yli 60-vuotiaat.

Televisio on säännöllisesti muussa käytössä

Televisiota hyödynnetään perinteisen tai suoratoistokatselun lisäksi muihinkin käyttötarkoituksiin varsin säännöllisesti. Suomalaisvastaajista 28 prosenttia käyttää televisiota muuhun kuin perinteiseen katseluun muutaman kerran viikossa. Päivittäin tai lähes päivittäin televisio on muussa käyttötarkoituksessa 20 prosentilla vastaajista.

Sukupuolijakauman mukaan miehet (23%) hyödyntävät muita käyttötarkoituksia päivittäin hieman naisia (16%) useammin. Ikäryhmittäin tarkasteltuna 30-39-vuotiaat (31%) hyödyntävät päivittäin televisiota muuhun käyttöön eniten, kun taas yli 60-vuotiaista vain 11 prosenttia tekee samoin.

“Tutkimuksessa kartoitettiin myös suomalaisille tärkeimpiä asioita TV:tä hankkiessa. Näissä korostuivat hinta (76%) ja kuvanlaatu (76%), koko (63%) sekä äly-TV- ja suoratoistomahdollisuudet (46%). Samsungin tämän vuoden Neo QLED -malliston ominaisuuksiin on tuotu laajasti erilaisia uusia parannuksia. Esimerkiksi uusi näyttötekniikka yhdessä älykkään kuvasuorittimen kanssa tarjoavat upean katselukokemuksen kaikissa valaistuksissa ja uusi päivitetty käyttöliittymä auttaa löytämään toistettavaa sisältöä entistä helpommin”, sanoo Niilo Kokko, Samsung Suomen TV- ja audiotuotteiden koulutusvastaava.Television käyttötarkoituksiin liittyviä asenteita, näkemyksiä ja käytänteitä Pohjoismaissa kartoittavan kyselytutkimuksen toteutti huhtikuussa 2022 Samsung Electronics Nordicin toimeksiannosta YouGov, kansainvälinen tietojen keräykseen ja analysointiin keskittyvä instituutti. Tutkimuksen lopulliseen suomalaiskohderyhmään kuului 1 018 iältään 18–99-vuotiasta vastaajaa. Painotettuna otos on valtakunnallisesti edustava sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.Lisätietoa: www.samsung.com

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Lisätiedot: Kaimana, samsungpr@kaimana.fi

Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@kaimana.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse alalaidasta Uutiset.

Aiheet

Kategoriat


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB