Ohita
Samsung esittelee uuden kodinkonevalikoimansa sekä edistyneet yhteys- ja tekoälyominaisuudet BESPOKE AI -tapahtumassa

Tiedote -

Samsung esittelee uuden kodinkonevalikoimansa sekä edistyneet yhteys- ja tekoälyominaisuudet BESPOKE AI -tapahtumassa

Pariisi, Ranska – 3. huhtikuuta 2024 – Samsung Electronics esittelee tänään uuden kodinkonevalikoimansa globaalissa BESPOKE AI -julkistustapahtumassa[1], joka järjestetään kolmessa sijainnissa – Soulissa, Pariisissa ja New Yorkissa. Samsung jakaa tapahtumissa visionsa siitä, miten laitteiden väliset yhteydet voivat parantaa käyttökokemusta kotona ja miten tekoäly (AI) parantaa laitteiden suorituskykyä.

Samsungin Jong-Hee (JH) Han, Vice Chairman, CEO & Head of Device eXperience (DX) Division, käynnisti julkistustapahtumien sarjan Soulissa kertomalla, kuinka Samsung-kodinkoneet suoriutuvat hyvin perinteisistä tehtävistään, mutta voivat lisäksi tehdä vielä enemmän AI-teknologian ansiosta. Jääkaappeihin, liesiin ja pyykinpesukoneisiin lisättyjen näyttöjen ansiosta kodinkoneista tulee sekä viihdealustoja että käteviä hallintakeskuksia kodin muille SmartThings-älykotialustaan yhdistetyille laitteille.

“BESPOKE-kodinkoneet esiteltiin vuonna 2019, ja siitä lähtien Samsung Electronics on näyttänyt, kuinka kodinkoneita voidaan kustomoida kunkin käyttäjän kotiin ja elämäntyyliin sopiviksi. Viisi vuotta myöhemmin esittelemme visiomme AI-kodinkoneille, jotka laajentavat Bespoke-perintöä entistä kattavampien yhteys- ja tekoälyominaisuuksien kautta. Uusimmat tuotteemme tulevat nostamaan kuluttajien kokemuksen kodinkoneiden parissa uudelle tasolle”, JH Han sanoo.

Samsungin kodinkoneisiin entistä laajempi kirjo tekoälyominaisuuksia

Pariisin BESPOKE AI -tapahtumassa esiteltiin Euroopassa lanseerattava tuotevalikoima, johon kuuluvat muun muassa seuraavat uudet tuotteet: Bespoke French Door Refrigerator with AI Family Hub™, Bespoke AI Laundry Combo™, Bespoke Jet Bot Combo™ AI ja Bespoke Jet AI™.

4-Door French Door Refrigerator with AI Family Hub™[2] -jääkaappi on kaikkeen ruokaan liittyvän ensisijainen ohjauskeskus, yhdistäen jääkaapin kodin muihin laitteisiin. AI Family Hub™[3], joka on jääkaapin ovessa oleva suuri LCD-näyttö, on avain intuitiiviseen tekoälykokemukseen, jossa käyttäjät voivat tarkastella suositeltuja reseptejä sekä toistaa musiikkia ja videoita keittiössä. 4-Door French Door Refrigerator with AI Family Hub™ -jääkaappi on varusteltu [4] -ominaisuudella, joka hyödyntää sisäistä kameraa tunnistaen 33 tuoretta raaka-ainetta jääkaapissa. Tunnistetut raaka-aineet näkyvät listana Family Hub™ -näytöllä ja ne voi myös tarkistaa SmartThings[5].

Toinen avaintuote on robotti-imurin ja mopin yhdistelmä Bespoke Jet Bot Combo™ AI, joka sisältää tekoälyllä paranneltuja ominaisuuksia, kuten monin eri tavoin toimiva, älykäs AI Recognition -ominaisuus. AI Object Recognition käyttää tekoälyn Deep Neural Network (DNN) -mallia ja kameraa tunnistaakseen erilaisia objekteja[6], kuten ihmisiä[7], lemmikkieläimiä[8] sekä vaikeasti nähtäviä esineitä, kuten ohuita sähköjohtoja ja mattoja. AI Floor Detect -ominaisuus puolestaan havaitsee puhdistettavan lattian tyypin, ja tunnistaessaan maton robotti-imuri nostaa mopin ylös välttääkseen maton kastelun märällä mopilla. Robotti-imurin mukana tulee Clean Station Steam+ -telakka, jonka automaattisiin huoltotoimintoihin lukeutuvat esimerkiksi pölypussin tyhjennys, vesisäiliön täyttö sekä mopin puhdistus[9]. Clean Station Steam+ -telakka jopa suihkuttaa kuumaa höyryä[10] mopin pintaan, mikä vähentää 99,99 % haitallisista bakteereista[11].

Euroopan markkinoilla energiansäästö on erittäin tärkeä aihe, joten Pariisin BESPOKE AI[12] -tapahtumassa esiteltiin myös uusi energiatehokas ja erittäin leveä jääkaappipakastin[13] sekä pesukonemallisto. Pohjoismaisilla markkinoilla erittäin leveä jääkaappipakastin saa eurooppalaisten energiamerkintästandardien mukaisen C-luokituksen, ja uusi pesukonemallisto sisältää erilaisia malleja A-10% ja A-20% -luokituksista sekä jopa A-40%-luokitellun erityisen energiatehokkaan mallin[14]. Erityisesti A-40%-luokiteltu energiatehokas malli on varustettu Bubble Shot -tekniikalla, joka säästää energiaa pumppaamalla vettä rummun sisällä ja suihkuttamalla sitä vaatteiden päälle.

Bespoke AI -kodinkoneet synkronoituvat keskenään luoden uusia kokemuksia kodin eri tiloissa

Sisäänrakennettu Wi-Fi, sisäiset kamerat, tekoälysirut ja yhteensopivuus SmartThings-sovelluksen kanssa tekevät Samsungin uusimmista Bespoke AI -laitteista ominaisuuksiltaan ja liitettävyydeltään entistä parempia ja luovat pohjan älykkäälle kodille.

Uusi Mobile Smart Connect -ominaisuus ottaa huomioon sen, että ihmisillä on puhelin lähes aina mukana ja lähettää puhelimeen ilmoituksen, kun se on lähellä rekisteröityjä laitteita. Ponnahdusilmoitus avaa pikaohjausvalikon, jonka avulla laitteen keskeiset toiminnot voidaan suorittaa suoraan puhelimesta, joten käyttäjien ei enää tarvitse etsiä talosta varsinaista kaukosäädintä[15]. Tämä poistaa jopa ne muutamat vaiheet ja klikkaukset[16], joita tarvittiin samojen ominaisuuksien käyttämiseen SmartThings-sovelluksessa.

BESPOKE AI -tapahtumassa Samsung esittelee myös uuden Calm Onboarding -ominaisuuden, joka helpottaa käyttäjien liittymistä Samsung-yhteyksien maailmaan. Se vapauttaa käyttäjät tuotteiden rekisteröintiin liittyvästä vaivasta, sillä se rekisteröi Samsungin verkkokaupasta Samsung-tilillä ostetut tuotteet suoraan SmartThings-sovellukseen käyttäen samaa tiliä.

Tuodakseen käyttäjille varmuutta heidän astuessa teknologian kehityksen tuomien hyperverkottuneiden kodinkoneiden aikakauteen, Samsung korosti myös kattavaa Knox Matrix -tietoturva-alustaansa, joka suojaa kaikkia yhdistetyissä laitteissa olevia käyttäjätietoja. Itse asiassa 4-Door French Door Refrigerator with AI Family Hub™ -jääkaapista[17] tuli ensimmäinen, jonka UL Solutions on nostanut Diamond-tasolle IoT-turvaominaisuuksiensa ansiosta.

Energiaa säästävien kodinkoneiden tulevaisuus

Samsung on sitoutunut luomaan entistä innovatiivisempia ja tehokkaampia tuotteita, jotka tarjoavat paremman kokemuksen kotona. Julkistustapahtuman merkittävä osa olikin esitellä, uusien kodinkoneiden ja ominaisuuksien lisäksi, miten kaikki Wi-Fi-yhteyksin varustetut laitteet eri puolilla maailmaa voivat muuttua.

Samsung parantaa edelleen markkinoilla ja jo asiakkaiden kodeissa olevia Wi-Fi-yhdistettyjä kodinkoneita ohjelmistopäivityksillä sekä SmartThings-älykotialustan kehittämisen kautta. Käyttäjät voivat nauttia uusista ominaisuuksista ja energiaa säästävistä toiminnoista myös vanhoilla laitemalleilla. Smart Forward -palvelu[18], joka esiteltiin nyt ensi kertaa, tarjoaa uusimpia toimintoja, tietoturvapäivityksiä ja parannuksia säännöllisten ohjelmistopäivitysten muodossa. Käyttäjät voivat tarkastaa saatavilla olevat päivitystiedot ja saada ilmoituksia SmartThings-sovelluksesta[19]. Tämä tuo käyttäjille mielenrauhaa ja samalla laitteiden vaihtovälit pitenevät.

Myös SmartThings-alusta kehittyy, mahdollistaen lisää energiansäästöä tuotteen oston jälkeen. Esimerkiksi Optimal Charging –toiminto[20]auttaa käyttäjiä suunnittelemaan energiankäyttöään. SmartThings Energy antaa käyttäjille mahdollisuuden tarkkailla ja hallita yhdistettyjen Samsung-kodinkoneiden energiankulutusta. Samsungin suunnitelmissa on myös uuden Samsung Rewards -ohjelman julkaisu lähitulevaisuudessa. Ohjelma jakaa käyttäjille leimoja jokaiselta päivältä, joina he säästävät tietyn määrän energiaa AI Energy -tilan avulla. Kerätyt leimat taas on mahdollista käyttää Samsungin verkkokaupassa, Samsung Galaxy -kaupassa tai muilla Samsungin myyntipaikoilla.

Lue lisää Samsungin globaalista uutishuoneesta.

Suositushinnat

Bespoke Washer A-40% – 1 549 €
Bespoke Jet Bot Combo™ AI – 1 499 €
Bespoke 4-Door French Door Refrigerator with AI Family Hub™ – 5 099 €

Lisätiedot: www.samsung.com
Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515
Samsungin mediakontakti: OSG Viestintä, samsungpr@osg.fi


[1] AI-pohjaiset ominaisuudet ovat saatavilla valikoiduissa kodinkoneissa.

[2] Ei tarkoita, että kaikki Bespoke 4-Door Flex™ Refrigerator with AI Family Hub™+ -mallissa käytettävissä olevat palvelut ovat tekoälyä tai tuottavat tietoa tai tuloksia tekoälyn avulla. Syväoppimismalleja käyttävät palvelut/ominaisuudet rajoittuvat 1) AI Vision Inside -palveluun ja 2) Samsung Food -palvelussa saatavilla olevaan reseptiehdotusominaisuuteen.

[3] (Pohjois-Amerikka, Latinalainen Amerikka) AI Family Hub™+, 32”, (Eurooppa) AI Family Hub™, 21,5”

[4] Maaliskuusta 2024 AI Vision Inside tunnistaa 33 elintarviketta, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Jos ruokaa ei voida tunnistaa, se voidaan listata tuntemattomaksi tuotteeksi. AI Vision Inside ei pysty tunnistamaan tai luetteloimaan jääkaapin oven laatikoissa tai pakastimessa olevia elintarvikkeita. Se tunnistaa elintarvikkeet syväoppimismallien perusteella, joita voidaan päivittää säännöllisesti tarkkuuden parantamiseksi.

[5] SmartThings-sovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Käyttöön tarvitaan Wi-Fi-yhteys ja Samsung-tili. Laitteiden välillä on käytettävä samaa kirjautumistiliä.

[6]Esineen muoto tai ympäristö voivat vaikuttaa esineen tunnistamiseen. Vain tietyntyyppisiä esineitä voidaan tunnistaa. Esimerkkikohteita: ilmastointilaite (jalustatyyppi), jääkaappi, BESPOKE (jääkaappi/astianpesukone), TV, pesukone/kuivausrumpu, ilmanpuhdistin, AirDresser, sohva, sänky, kirjahylly, pöytä, lemmikkieläinten ulosteet, sähköjohto, pyyhe/sukka, kuppi, lasi, pullo, kulho, maljakko, lattiamatto, matonpäällysteinen matto, vaatetanko, kengät, jalusta, vaa'ankieleke, sähköjatkojohto, huonekalut poikkitangolla, huonekalujen jalat, pyörätuoli, lemmikkieläinten karvapallo, älypuhelimen johto, tahra, oven askelma ja oviaukko. Käyttöön tarvitaan Wi-Fi-yhteys ja Samsung-tili.

[7] Se tunnistaa ihmisen läsnäolon vain yleisten visuaalisten indikaattoreiden perusteella eikä pysty tunnistamaan yksittäisiä ihmisiä. Tunnistusominaisuudet voivat olla rajalliset, kun henkilön koko keho ei ole näkyvissä. Käyttöön tarvitaan Wi-Fi-yhteys ja Samsung-tili.

[8] Vain koirat ja kissat voidaan tunnistaa. Se tunnistaa lemmikkieläimen läsnäolon vain yleisten visuaalisten indikaattoreiden perusteella, eikä se pysty tunnistamaan yksittäisiä lemmikkejä. Käyttöön tarvitaan Wi-Fi-yhteys ja Samsung-tili. Tunnistusominaisuuksia voi rajoittaa kissan asento tai ryhti. Kyky tunnistaa lemmikkisi voi vaihdella eläimen tyypin ja asuinympäristön mukaan.

[9] Siivouksen jälkeen telakka pesee moppianturat 50-60 °C:n vedellä ja höyryllä, sekä suihkuttaa kuumaa 100 °C:n höyryä.

[10] Höyryn mitattu lämpötila on 100 °C.

[11] Perustuu Intertekin testeihin. Wash the Mop -ohjelman käyttö eliminoi 99,99 % seuraavista bakteereista: Staphylococcus aureus, Escherichia coli ja Pseudomonas aeruginosa. Ei tueta Yhdysvalloissa. Tulokset voivat vaihdella riippuen todellisista käyttöolosuhteista.

[12] Tekoälyyn pohjautuvat toiminnot ovat saatavilla valikoiduissa kodinkoneissa.

[13] Tarkoittaa suurikokoista BMF-jääkaappi-pakastinta, jonka leveys on vähintään 70 cm.

[14] 10/20/40 % pienempi energiankulutus kuin A-merkinnän raja-arvo.

[15] Saatavilla Jet Bot Combo™ AI -laitteelle.

[16] Käyttäjät voivat valita asetukseksi ‘Show on Lock screen’ tai tarkistaa Samsung Galaxy -puhelinten pikavalikon.

[17] Tämä on tuotteen globaali nimi. Nimi vaihtelee alueen mukaan. (Pohjois-Amerikka) Bespoke 4-Door Flex™ Refrigerator with AI Family Hub™+, (Latinalainen Amerikka) Bespoke 4-Door French Door Refrigerator with AI Family Hub™+

[18] Päivitysajanjakso ja yhteensopivat toiminnot voivat vaihdella markkinoittain ja laitemalleittain.

[19] SmartThings-sovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Wi-Fi-yhteys ja Samsung-tili vaaditaan.

[20] Saatavilla vain VR7M*97****-malleilla.

Aiheet


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden