Ohita
Samsung Nordic selvitti, miten joululahjatoiveet ja todellisuus kohtaavat – mieluisinta paketintäytettä olisivat matkat ja kokemukset, kirjat, muoti ja elektroniikka

Tiedote -

Samsung Nordic selvitti, miten joululahjatoiveet ja todellisuus kohtaavat – mieluisinta paketintäytettä olisivat matkat ja kokemukset, kirjat, muoti ja elektroniikka

Se, miten paketista paljastuva sisältö vastaa lahjatoiveita, on jokaiselle jouluihmiselle jännityksen paikka. Samsung Electronics Nordic on selvittänyt kyselytutkimuksella suomalaisten joululahjoja koskevia toiveita ja ostoaikeita, ja vastauksista selviää, että osassa tuotekategorioista on epäsuhta kysynnän ja tarjonnan välillä. Mieluisimpia lahjoja olisivat matkat ja kokemukset, minkä lisäksi myös kirjat, muoti ja elektroniikka otettaisiin ilolla vastaan. Muoti ja kirjat ovat ostoaikeissakin korkeimmalla, mutta esimerkiksi matkoja useammin toisille aiotaan hankkia kauneustuotteita ja kodinsisustusta[1].

Matkapuhelimista, televisioista ja muusta kodinelektroniikasta tunnettu Samsung Electronics Nordic on kysynyt 1036 suomalaiselta heidän joululahjoja koskevista toiveistaan ja ostoaikeistaan. Suosituin lahja olisi matka tai kokemus (27 %), minkä lisäksi kirjat (26 %) ja muoti (23 %) kiinnostavat eniten. Yllätys tutkimustuloksissa on se, että miehet (24 %) toivovat joululahjaksi muotituotteita useammin kuin naiset (21 %).

Muodin lisäksi miestin toivelistalla korostuu elektroniikka, sillä peräti 23 prosenttia miehistä soisi joulukuusen alla odottavan elektroniikkatuotteen.

”Joulu on meille kaikille jännittävää aikaa, ja edelleen suuri osa erityisesti nuorista tulee tutkitusti onnelliseksi, kun lahjapaketista löytyy jokin elektroniikkatuote. Löytyipä paketista mitä tahansa, tärkeintä on iloinen ja rauhallinen yhteisaika läheisten ja ystävien kanssa”, sanoo Samsung Suomen maajohtaja Mika Engblom.



Elektroniikka on sitä kovemmassa huudossa mitä nuorempi vastaaja on kyseessä. 18–30-vuotiaista 36 prosenttia toivoo sitä lahjaksi, 31–45-vuotiaista 24 prosenttia, 46–60-vuotiaista 13 prosenttia ja sitä vanhemmista 5 prosenttia. Trendi on samansuuntainen kaikissa muissa vastausvaihtoehdoissa paitsi kirjoissa: yli kuusikymppisillä kirjat (31 %) on ylivoimaisesti suosituin lahjatoive.


Lahjaostoksiin käytetään keskiarvoisesti 5,5 tuntia

Samsung Electronics pyrki selvittämään myös kaikkein joulumielisimpien suomalaisten lukumäärää kysymällä, kuinka paljon vastaajat arvelevat käyttävänsä aikaa joululahjojen valintaan ja hankkimiseen. Kaikkien vastaajien keskiarvo on 5,5 tuntia.

Kaikista vastaajista yli puolet (51 %) aikoo tehdä jouluostokset tehokkaasti 1–5 tunnissa. Eritoten miehet (57 %) suosivat suoraviivaista toimintaa naisia (46 %) useammin.

Noin viidennes vastaajista suunnittelee tekevänsä jouluostokset 6–10 tunnissa, ja tätä pidempään jouluostoksia tekevien osuus (10 %) on lähes sama kuin niiden, jotka eivät aio käyttää tuntiakaan (9 %). Suomalaisista 3 prosenttia – eli 5 prosenttia naisvastaajista ja 1 prosentti miehistä – on joulutunnelman pauloissa siinä määrin, että he aikovat käyttää lahjaostoksiin yli 24 tuntia.


Kuluttajien joululahjoihin liittyviä näkemyksiä, toiveita ja odotuksia kartoittavan kyselytutkimuksen toteutti marraskuussa 2021 Samsung Electronics Nordicin toimeksiannosta Norstat, johtava eurooppaalainen riippumaton markkinatutkimuksen tiedonkerääjä. Kohderyhmänä olivat suomalaiset aikuiset. Tutkimuksen lopulliseen suomalaiskohderyhmään kuului 1 036 vastaajaa. Painotettuna otos on valtakunnallisesti edustava sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.


Lisätietoa: www.samsung.com

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Lisätiedot: Republic, samsungpr@republic.fi

Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@republic.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse alalaidasta Uutiset.


[1] Vastaajat saivat valita useita vaihtoehtoja kysymyksiin

Aiheet

Kategoriat


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden