Ohita
Samsung Nordic tutki: Enemmistö suomalaisvastaajista jatkanut pääsääntöistä kotona työskentelyä – Toteutuuko tämä etätyön määrä sinun viikossasi?

Tiedote -

Samsung Nordic tutki: Enemmistö suomalaisvastaajista jatkanut pääsääntöistä kotona työskentelyä – Toteutuuko tämä etätyön määrä sinun viikossasi?

Etätyösuositusten päättyminen ei Samsung Electronics Nordicin tilaaman tuhat suomalaista kattavan kyselytutkimuksen mukaan ole jättänyt kotitoimistoja tyhjiksi. Tutkimuksen mukaan vastaajista 37 prosenttia ilmoitti työskentelevänsä tai opiskelevansa kotona viikoittain, ja heistä 16 prosenttia peräti joka päivä. Vastaavasti niitä, jotka eivät koskaan työskentele kotona oli vastaajista 21 prosenttia.

Samsung Nordicin kyselytutkimuksesta käy ilmi, että kotona työskentelyä halutaan selkeästi edelleen jatkaa. Vastaajista kotona 3-4 päivää viikossa ilmoitti työskentelevänsä 9 prosenttia ja 2-3 päivää puolestaan 7 prosenttia. 

”Kotona edelleen pääsääntöisesti työskentelevien osuus on varsin huomattava. Kotiin hankituilla työvälineillä, kuten näytöillä, saadaan työt hoidettua yhtä toimivasti etänä kuin toimistoympäristössäkin. Samsungin Smart Monitor -sarjan näytöt onkin suunniteltu sekä nykypäivän yritysten, oppilaitosten että niiden käyttöön, jotka työskentelevät, oppivat ja kuluttavat viihdettä kotioloissa”, toteaa Samsung Suomen IT-tuotteiden myyntipäällikkö Ossi Luoma.

Selkeästä halukkuudesta etätyöskentelyn jatkamiseen ja työvälineiden toimivuudesta huolimatta, kotikonttoreissa koetaan tutkimuksen mukaan myös tiettyjä haasteita. Yleisimpiä niistä ovat annettujen vastausvaihtoehtojen perusteella asioiden tekemisen lykkääminen (33%), sosiaalisen vuorovaikutuksen puute (31%) sekä häiriötekijät (29%) ja motivaation puute (29%).

Näyttöä hyödynnetään työkäytön lisäksi myös viihteen kuluttamiseen

Smart Monitorit eli älynäytöt on suunniteltu toimimaan näyttöpäätteiden lisäksi myös televisiona kuluttajien moninaisiin käyttötarpeisiin vastaamiseksi. Lähes puolet vastaajista kokeekin viihteen kuluttamisen keskeiseksi näytön hyödyntämisessä työkäytön lisäksi. Näyttöjen koetaan myös sulautuvan hyvin osaksi kotia, sillä valtaosa vastaajista (73%) ei pidä erityisen tai lainkaan hankalana niiden yhteensovittamista kodin sisustuksen kanssa.

Älynäytön tärkeimpiä ominaisuuksia kysyttäessä kärkikolmikkoon nousivat annetuista vastausvaihtoehdoista kuvanlaatu (53%), soveltuminen viihdekäyttöön, kuten televisioksi ja suoratoistopalvelujen katsomiseen (49%) sekä ohjelman helppokäyttöisyys (42%).

”Vastikään lanseeraamamme Smart Monitor M8 on suunniteltu nimenomaan monipuoliseen käyttöön aina tehokkaasta työskentelystä mukaansatempaavaan viihdekokemukseen. Näyttöteknologia mahdollistaa esimerkiksi suosittujen suoratoistopalveluiden toistamisen näytöllä ilman tietokonetta ja näyttöön voi lisäksi yhdistää kaikki kodin IoT-laitteet langattomasti”, kertoo Luoma.

Suomalaisten älynäyttöihin liittyviä asenteita ja käytänteitä kartoittavan kyselytutkimuksen toteutti maaliskuussa 2022 Samsung Electronics Nordicin toimeksiannosta Norstat, eurooppalainen riippumaton markkinatutkimuksen tiedonkerääjä. Tutkimuksen lopulliseen suomalaiskohderyhmään kuului 1 039 iältään 18–99-vuotiasta vastaajaa. Painotettuna otos on valtakunnallisesti edustava sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa: www.samsung.com

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Lisätiedot: Kaimana, samsungpr@kaimana.fi

Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@kaimana.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse alalaidasta Uutiset.

Aiheet

Kategoriat


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB