Ohita
Samsungin uudet Galaxy Watch5 ja Galaxy Watch5 Pro -älykellot ovat täynnä johtavia terveysinnovaatioita

Tiedote -

Samsungin uudet Galaxy Watch5 ja Galaxy Watch5 Pro -älykellot ovat täynnä johtavia terveysinnovaatioita

Samsungin uusi Galaxy Watch5 -sarja sisältää laajalti erilaisia toimintoja, joiden avulla on helppo kehittää jokapäiväisiä terveys- ja hyvinvointitottumuksia. Kelloissa on muun muassa tarkka unen seuranta, yksilöllisiä tyylittelymahdollisuuksia sekä parannettu kestävyys.

Samsungin uudet Galaxy Watch5 ja Galaxy Watch5 Pro -älykellot kehittävät terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tapoja intuitiivisilla oivalluksilla ja edistyneillä sekä entistä tehokkaammilla ominaisuuksilla. Galaxy Watch5:ssä on tehty parannuksia päivittäisessä käytössä oleviin ominaisuuksiin, kun taas Samsungin Galaxy Watch -valikoiman tuorein lisäys Galaxy Watch5 Pro on brändin tähän mennessä kestävin ja monipuolisin älykello. Molemmat älykellot ovat oivallisia työkaluja ja tukijoita henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

“Olemme omistautuneet antamaan Galaxy Watch –käyttäjille jatkuvasti enemmän ominaisuuksia ja dataa, joita he tarvitsevat ymmärtääkseen yleistä terveyttään ja hyvinvointiaan paremmin, mutta myös saamaan arvokkaita vinkkejä hyvinvoinnin edelleen kehittämiseen. Samsungin innovatiivisen BioActive Sensorin avulla pystymme kertomaan käyttäjille tähän mennessä kokonaisvaltaisimman kuvan heidän terveyteensä liittyvistä seikoista”, kertoo Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom

Uraauurtava teknologia auttaa käyttäjää ymmärtämään itseään paremmin

Yksilöllisten terveystavoitteiden ymmärtämiseksi ja edistämiseksi tarjolla on nyt entistä tarkempaa seurantaa ja enemmän tietoja älykellojen käyttäjille. Galaxy Watch5 on varustettu Samsungin ainutlaatuisella BioActive Sensorilla, joka pyrkii mahdollistamaan digitaalisen terveydenseurannan entistä monipuolisemmin. Ensimmäistä kertaa Galaxy Watch4 -sarjan yhteydessä esitelty BioActive Sensor käyttää yhtä ainutlaatuista sirua, jossa yhdistyvät kolme tehokasta terveysanturia: sykemittaus, EKG (elektrokardiografia) ja kehonkoostumuksen mittaus biosähköisen impedanssianalyysin avulla. Sen avulla käyttäjät voivat seurata kattavasti esimerkiksi sykettään, veren happitasoaan ja jopa omia stressitasojaan[1]. Lisäksi käyttäjien on mahdollista syventää ymmärrystään sydämensä terveydestä tarkkailemalla esimerkiksi verenpaine-[2] ja EKG[3]-tietojaan milloin tahansa suoraan ranteessa[4]olevasta kellostaan.

Suuremman pinta-alan ja tiiviimmän rannekosketuksen ansiosta Galaxy Watch5 seuraa terveyttä nyt entistä tarkemmin. Sen tehokas 3-in-1 BioActive Sensor toimii yhdessä muiden Galaxy Watch5 -sarjan antureiden, kuten lämpötila-anturin kanssa. Lämpötila-anturi käyttää infrapunatekniikkaa tarkempien lukemien saamiseksi, vaikka ympäristön lämpötila muuttuisi. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia kehittäjille terveys- ja hyvinvointivaihtoehtojen laajentamiseksi sekä tuo käyttäjille täysin uudenlaisia käyttökokemuksia.

Kokonaisvaltaisia hyvinvointiratkaisuja

Galaxy Watch5 -älykellojen kattava ja kokonaisvaltainen käyttökokemus ulottuu kuntoilun lisäksi harjoituksen jälkeiseen lepo- ja palautumisprosessiin. Body Composition -mittaustyökalu[5]antaa kokonaisvaltaisen tilannekuvan käyttäjän yleisestä terveydestä sekä käyttäjälle sopivan lähestymistavan tavoitteiden asettamiseen, räätälöityjen harjoitusten ohjaamiseen ja edistymisen seuraamiseen. Ja kun on aika levätä, Galaxy Watch5 -sarja antaa käyttäjälle palautumistietoja esimerkiksi sykkeestä intensiivisen harjoittelun jälkeen[6]ja käyttäjäkohtaisia vedentarvesuosituksia hikoilun perusteella[7].

Hyvät yöunet ovat tärkeä osa hyvinvointia, ja siksi Samsung haluaa auttaa käyttäjiä nukkumaan paremmin[8]. Omaa unirytmiä voi seurata unipisteiden (Sleep Cores) avulla, jotka valvovat unen eri vaiheita, havaitsevat kuorsaamisen[9] ja seuraavat veren happitasoja. Sleep Coaching[10]tarjoaa räätälöidyn, kuukauden mittaisen ohjatun nukkumisohjelman. SmartThings-integraation avulla Galaxy Watch5 asettaa automaattisesti siihen kytketyt valot, ilmastoinnin ja televisiot ennalta määriteltyihin asetuksiin, jotka luovat ihanteellisen nukkumisympäristön[11]. Paranneltu putoamistunnistus varmistaa, että hätäkontakti saa ilmoituksen, jos käyttäjä esimerkiksi putoaa sängystä[12].

Galaxy Watch5:ssä on 13 prosenttia suurempi akku[13]ja se pystyy seuraamaan unta kahdeksan tunnin ajan vain kahdeksan minuutin latauksella, mikä on 30 prosenttia nopeammin kuin Galaxy Watch4 -älykellossa. Ylimääräinen kestävyyskerros suojaa Galaxy Watch5:tä. Tänä vuonna Samsung on lisännyt älykelloonsa ensimmäistä kertaa Sapphire Crystal -näytön, jossa on 60 % kovempi ulkokerros[14].

Voit myös kuunnella suosikkikappaleitasi Spotifysta hyödyntämällä Google Assistantia, jolloin voit puhumalla laittaa kappaleita jonoon. Myöhemmin älykelloon tulee saataville ominaisuus, jolla voit navigoida suoraan ranteestasi[15]Google Mapsissa ilman yhteyttä älypuhelimeen[16]. Musiikin ystävät arvostavat päivityksiä, jotka sisältävät uusia sovelluksia, kuten SoundCloud ja Deezer[17]. Lisäksi One UI Watch 4.5 antaa paremman kirjoituskokemuksen, helpomman tavan soittaa puheluita ja joukon uusia esteettömyysominaisuuksia, jotka tekevät Galaxy Watchista entistä intuitiivisemman.

Galaxy Watch5 Pro: ulkoilijalle tehty unelmakello

Samsungin uusin lippulaivamalli Galaxy Watch5 Pro on suunniteltu heille, jotka rakastavat ulkoilua. Olitpa sitten vaeltamassa tai pyöräilemässä, Watch5 Pro on valmis haasteeseen ensiluokkaisten materiaaliensa ansiosta. Älykellossa on Sapphire Crystal -näyttö, joka on entistä kestävämpi ja kestää paremmin kulumista sekä titaanirunko, joka on viisi kertaa kestävämpi ja suojaa näyttöä ulkonevalla kehyksellä. Galaxy Watch5 Prossa on myös täysin uudenlainen D-Buckle Sport Band -ranneke[18], joka on kestävä ja istuu tyylikkäästi ranteeseen.

Kestävässä Galaxy Watch5 Prossa on Galaxy Watch -sarjan suurin akku, joka on 60 % suurempi kuin Galaxy Watch4:ssä. Lisäksi nyt Galaxy Watch5 Pro sisältää ensimmäistä kertaa tuen GPX-tiedostomuodolle. Samsung Health -sovelluksen Route Workout antaa käyttäjän tallentaa, jakaa ja ladata omia ja ystävien reittejä. Vaeltaessa tai pyöräillessä intuitiivinen Turn-by-turn -ohjeistus[19]vähentää kellon katsomisen tarvetta. Kun olet valmis palaamaan lähtöpaikalle, Galaxy Watch5 Pro:n Track back -ominaisuus vie käyttäjän samaa tietä takaisin[20].

Hinnat ja saatavuus[21]

Galaxy Watch5 ja Galaxy Watch5 Pro ovat ennakkotilattavissa Suomessa 10. elokuuta alkaen ja niiden jälleenmyynti Suomessa alkaa 26. elokuuta.

Galaxy Watch5 -älykellon moderni ja minimalistinen muotoilu sekä päivitetyt ominaisuudet auttavat käyttäjää suurempiin saavutuksiin. Galaxy Watch5:ssä on täysin uudet neutraalit värivaihtoehdot: 44 millimetrin kokovaihtoehto on saatavana Graphite-, Sapphire- ja Silver -väreissä. 40 millimetrin kokovaihtoehto on saatavana Graphite-, Pink Gold- ja Silver -väreissä. Kellon ranneke on Bora Purple -väriä, joka sopii täydellisesti yhteen samansävyisen Galaxy Z Flip4:n kanssa.

Galaxy Watch5 -suositushinnat:

Bluetooth-versio alkaen 299 €

4G-versio alkaen 349 €

Galaxy Watch5 Pro sopii käyttäjille, jotka etsivät kestävyyttä, suorituskykyä ja tyyliä. Galaxy Watch5 Pro tulee saataville Black Titanium- ja Grey Titanium -väreissä ja 45 millimetrin kokoisena.

Galaxy Watch5 Pro -suositushinnat:

Bluetooth-versio alkaen 479 €

4G-versio alkaen 529 €

Ennakkotilaajan etu

Ennakkotilatessasi Galaxy Watch5- tai Galaxy Watch5 Pro -älykellon 10.8.2022-25.8.2022 välisenä aikana, saat mustat Galaxy Buds Live -kuulokkeet (arvo n. 169 €) kaupan päälle.

Voit suunnitella oman, ainutlaatuisen älykellosi jopa 1 032 erilaisen yhdistelmän joukosta Samsungin kotisivuilla[22]tai Galaxy Watch5 Bespoke Studiossa. Laajemman ranneke- ja kellotaulutarjonnan ansiosta voit yhdistellä ja ilmaista omaa tyyliäsi uuden Sport Band -rannekkeen kanssa tai jakaa tukesi kestävän kehityksen tavoitteille hankkimalla Global Goals Band -rannekkeen[23].

Lue lisää:

Galaxy Watch5: www.samsung.com/galaxy-watch5

Galaxy Watch5 Pro: www.samsung.com/galaxy-watch5-pro

Galaxy Watch5 & Galaxy Watch5 Pro: Tekniset tiedot[24] [25]

Galaxy Watch5

Galaxy Watch5 Pro

Materiaali & Väri

Armor Aluminum -runko Sport Bandilla

- 44mm: Graphite, Sapphire, Sliver

- 40mm: Graphite, Pink Gold, Sliver

Titanium -runko D-Buckle Sport Bandilla

- Black Titanium, Gray Titanium

Mitat[26]
& Paino[27]

- 44mm: 43.3 x 44.4 x 9.8 mm, 33.5g

- 40mm: 39.3 x 40.4 x 9.8 mm, 28.7g

45.4 x 45.4 x 10.5 mm, 46.5g

Näyttö

Sapphire Crystal

- 44mm: 1.4" (34.6mm) 450x450 Super AMOLED, Full Color Always On Display

- 40mm: 1.2" (30.4mm) 396x396 Super AMOLED, Full Color Always On Display

Sapphire Crystal

- 1.4" (34.6mm) 450x450 Super AMOLED, Full Color Always On Display

Järjestelmäpiiri

Exynos W920 Dual-Core 1.18GHz

Muisti

1.5GB RAM + 16GB sisäistä tallennustilaa

Akku (tyypillisesti)[28]

- 44mm: 410mAh (tyypillisesti)

- 40mm: 284mAh (tyypillisesti)

590mAh (tyypillisesti)

Lataus

Pikalataus (WPC-pohjainen langaton lataus)

Käyttöjärjestelmä

Wear OS Powered by Samsung (Wear OS 3.5)[29]

Käyttöliittymä

One UI Watch4.5

Anturit

Samsung BioActive Sensor (sykemittaus + EKG + kehonkoostumuksen mittaus biosähköisen impedanssianalyysin avulla), lämpömittari, kiihtyvyysanturi, barometri, gyroskooppi, magnetometri, valoisuuden tunnistin

Yhteydet

4G[30], Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo

Kestävyys

5ATM + IP68 / MIL-STD-810H

Yhteensopivuus

Android 8.0 tai uudempi ja yli 1,5 Gt RAM-muistia[31]

Lisätietoa: www.samsung.com

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Lisätiedot: Kaimana, samsungpr@kaimana.fi

Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@kaimana.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse alalaidasta Uutiset.


[1] Nämä ominaisuudet on tarkoitettu vain yleisiin hyvinvointi- ja kuntoilutarkoituksiin. Ei tarkoitettu käytettäväksi minkään lääketieteellisen tilan tai sairauden havaitsemiseen, diagnosointiin tai hoitoon. Näiden ominaisuuksien saatavuus voi vaihdella markkina- tai laitekohtaisesti. Vaatii Galaxy-älypuhelimen, jossa on Android 8.0 tai uudempi, vähintään 1,5 Gt RAM-muistia ja Samsung Health -sovelluksen uusimman version (versio 6.22 tai uudempi).

[2] Verenpaineominaisuus on saatavilla vain tietyillä markkinoilla. Tarkkuuden varmistamiseksi käyttäjien tulee kalibroida laitteensa neljän viikon välein perinteisellä verenpainemansetilla. Verenpaineominaisuus ei voi diagnosoida verenpainetautia, muita sairauksia tai tarkistaa sydänkohtauksen merkkejä. Tätä sovellusta voi käyttää vain 22-vuotiaiden ja sitä vanhempien mittaamiseen. Sen ei ole tarkoitus korvata pätevän terveydenhuollon ammattilaisen perinteisiä diagnoosi- tai hoitomenetelmiä.

[3] EKG-ominaisuus on saatavilla vain tietyillä markkinoilla. EKG-sovellusta ei ole tarkoitettu korvaamaan perinteisiä diagnoosi- tai hoitomenetelmiä. EKG-sovellusta ei ole tarkoitettu käyttäjille, joilla on tunnetusti muita rytmihäiriöitä kuin eteisvärinä, tai alle 22-vuotiaille käyttäjille. Käyttäjien ei tule tulkita tai suorittaa kliinisiä toimia laitteen tulosten perusteella ilman pätevän terveydenhuollon ammattilaisen kuulemista.

[4] Markkinarajoitusten vuoksi hyväksynnän/rekisteröinnin saamisessa lääketieteelliseksi laitteeksi, verenpaine- ja EKG -ominaisuudet toimivat vain niissä kelloissa ja älypuhelimissa, jotka on ostettu markkinoilta, joilla palvelu on tällä hetkellä saatavilla (palvelua voidaan kuitenkin rajoittaa, kun käyttäjät matkustavat ei-palvelumaihin). Katso lisätietoja ja uusimmat päivitykset palvelumarkkinoista osoitteesta https://www.samsung.com/apps/samsung-health-monitor.

[5] Tarkoitettu vain yleiseen hyvinvointiin ja kuntoiluun. Ei ole tarkoitettu oireiden havaitsemiseen, sairauksien diagnosointiin, tai oireiden tai sairauden hoitoon. Mittaustulokset ovat vain käyttäjän henkilökohtaisia tietoja. Kysy neuvoa lääkäriltä. Älä mittaa kehon koostumusta, jos sinulla on sydämentahdistin tai muita lääkinnällisiä laitteita. Älä mittaa kehosi koostumusta, jos olet raskaana. Mittaustulokset eivät ehkä ole tarkkoja, jos olet alle 20-vuotias. Tämän ominaisuuden saatavuus voi vaihdella markkina-alueittain.

[6] Mittaamista varten, valitse oikea liikuntalaji ennen harjoituksen aloittamista.

[7] Mittaamista varten, valitse kellosta "Running" ja juoksemalla vähintään 5 km/h vähintään 2,5 km. Vain ulkokäyttöön.

[8] Uniominaisuudet on tarkoitettu vain yleisiin hyvinvointi- ja kuntoilutarkoituksiin. Ei tarkoitettu käytettäväksi minkään sairauden tai unihäiriön havaitsemiseen, diagnosointiin tai hoitoon. Mitat ovat vain henkilökohtaisia tietojasi. Pyydä neuvoja lääkäriltä.

[9] Jos haluat tallentaa kuorsauksesi, käytä kelloa nukkuessasi ja aseta puhelin lähelle päätäsi tukevalle alustalle, kuten yöpöydälle, puhelimen alaosa sinua kohti.

[10] Uneen liittyvien tulosten saamiseksi käyttäjän on käytettävä kelloa nukkuessaan vähintään 7 yötä ja täytettävä kysely.

[11] Edellyttää uusimmat versiot Samsung Clock -mobiilisovelluksesta (v. 12.1.10.5 tai uudempi), Samsung SmartThings -mobiilisovelluksesta (v. 1.7.59.23 tai uudempi) ja SmartThings Framework -mobiilisovelluksesta (v1.4.1 tai uudempi). Saatavilla älylaitteissa, jotka on rekisteröity SmartThingsiin.

[12] Hätäyhteyshenkilölle ilmoittaminen edellyttää verkkoyhteyttä. GPS-tarkkuuteen voivat vaikuttaa satelliittisignaalin erilaiset esteet, kuten rakennukset.

[13] Verrattuna Galaxy Watch4 -älykelloon.

[14] Verrattuna Galaxy Watch4 -älykelloon. Perustuu Vickersin kovuuteen, joka mitataan 200 gf:n painolastilla.

[15] Verkkoyhteys vaaditaan.

[16] Sovelluksen saatavuus voi vaihdella markkina-, operaattori- tai laitekohtaisesti. Joistakin sovelluksista saatetaan periä tilausmaksu.

[17] Sovelluksen saatavuus voi vaihdella markkina-, operaattori- tai laitekohtaisesti. Joistakin sovelluksista saatetaan periä tilausmaksu.

[18] Älä säilytä laitetta ja ranneketta magneettikenttien lähellä. Magneettikentät voivat vaurioittaa magneettiraitakortteja, mukaan lukien luottokortit, puhelinkortit, passit ja tarkistuskortit.

[19] Toimitetaan, kun GPX-muodossa oleva reittitiedosto tuodaan vaellusta ja pyöräilyä varten ja reitti on asetettu tavoitteeksi Samsung Health -asetuksissa.

[20] Tämä ominaisuus on otettava käyttöön vaellusta tai pyöräilyä varten Samsung Health -asetuksissa.

[21] Saatavuus voi vaihdella markkina- tai operaattorikohtaisesti. Saatavilla olevat mallit, värit ja rannekkeet voivat vaihdella markkinan tai operaattorin mukaan.

[22] Saatavilla samsung.comista valituilla markkinoilla. Saatavilla olevien yhdistelmien määrä voi vaihdella markkinoiden mukaan.

[23] Valitse vaihdettavat rannekkeet, jotka myydään erikseen.

[24] Saatavuus voi vaihdella markkina-alueen, mallin ja pariksi liitetyn älypuhelimen mukaan.

[25] Kaikki tässä asiakirjassa olevat toiminnot, ominaisuudet, tekniset tiedot ja muut tuotetiedot, mukaan lukien, mutta niihin rajoittumatta, tuotteen edut, suunnittelu, hinnat, komponentit, suorituskyky, saatavuus ja ominaisuudet voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

[26] Mitattu ilman terveysantureita.

[27] Mitattu ilman ranneketta.

[28] Todellinen akun käyttöikä voi vaihdella verkkoympäristön, käyttötapojen ja muiden tekijöiden mukaan.

[29] Wear OS Powered by Samsung toimii puhelimissa, joissa on uusin Android-versio (lukuun ottamatta Go-versiota ja puhelimia, joissa ei ole Google Play Kauppaa). Tuetut ominaisuudet voivat vaihdella alustojen ja markkinoiden välillä, ja yhteensopivuus voi muuttua.

[30] 4G-yhteys saatavilla vain 4G-malleissa.

[31] Laitteen aktivointi on mahdollista vain, kun olet muodostanut yhteyden älypuhelimeen, joka tukee Google Mobile Services -palvelua. Yhteensopivat laitteet voivat vaihdella markkinoiden, operaattorin tai laitemerkin mukaan.

Aiheet

Kategoriat


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden