Ohita
Samsungin uusi TV-valikoima aloittaa seuraavan AI TV -aikakauden

Tiedote -

Samsungin uusi TV-valikoima aloittaa seuraavan AI TV -aikakauden

Vuoden 2024 TV-tuotteet mahdollistavat kehittyneiden suorittimien ja AI-tehostettujen ominaisuuksien ansiosta uudenlaisen viihdekokemuksen kotona.

Espoo, Suomi – 24. huhtikuuta 2024 – Samsung Electronics tarjosi tänään Unbox & Discover -tapahtumassa tarkemman katsauksen vuoden 2024 TV- ja soundbar-mallistoonsa esittelemällä uusimmat Neo QLED 8K- ja 4K-televisiot, OLED-televisiot ja soundbar-kaiuttimet. Maailman johtava televisiovalmistaja jo 18 peräkkäistä vuotta (Omdian vahvistuskirje, helmikuu 2024) kertoi tapahtumassa tämän vuoden tarjonnastaan ja kuinka se parantaa kodin viihdekokemusta valikoimalla tehokkaita, tekoälyyn perustuvia ratkaisuja.

"Nostamme kodin viihdejärjestelmien tasoa tuomalla mukaan tekoälyä tavoilla, jotka menevät perinteistä katselukokemusta pidemmälle. Vuoden 2024 mallisto on osoitus sitoutumisestamme innovaatioihin ja tuotteisiin, jotka eivät ainoastaan tarjoa poikkeuksellisia katselukokemuksia, vaan myös vaikuttavat merkittävällä tavalla kuluttajien elämäntyyliin", sanoo Samsung Suomen TV- ja audiotuotteiden myyntipäällikkö Markus Nummisalo.




Aistit herättävä Neo QLED 8K: selkeyttä, ääntä ja älykkäitä kokemuksia

Neo QLED 8K on Samsungin uusimman TV-malliston lippulaiva. Se on varustettu edistyksellisellä NQ8 AI Gen3 –prosessorilla,joka ottaa merkittävän harppauksen AI-televisioteknologiassa. Tässä prosessorissa on neuraalinen prosessointiyksikkö (Neural Processing Unit, NPU), joka tarjoaa jopa kaksinkertaisen nopeuden edeltäjäänsä verrattuna, sekä neuroverkkojen kahdeksankertainen lisäys 64:stä 512:een, mikä takaa ainutlaatuisen katselukokemuksen terävine yksityiskohtineen tulolähteestä riippumatta.

Tekoälyyn perustuvan kuvateknologian ansiosta Neo QLED 8K -television jokainen kohtaus on ilo silmille. Se tuo esiin hienoimmat yksityiskohdat tarkasti ja luonnollisesti, aina kasvojen ilmeistä hienovaraisimpiin vivahteisiin. 8K AI Upscaling Pro -ominaisuuden[1]avulla käyttäjien suosikkiohjelmat ja -elokuvat skaalataan vastaamaan 8K-näytön tarkkuutta, jolloin he voivat nauttia yksityiskohdista ja kuvan selkeydestä 4K-televisioita[2]paremmin. AI Motion Enhancer Pro[3]ilahduttaa etenkin urheilufaneja, sillä se tekee nopeasta liikkeestä sulavampaa ja selkeämpää. Real Depth Enhancer Pro puolestaan lisää kuvaan eläväistä syvyyttä vetäen katsojat mukaan jokaiseen kohtaukseen. Kaikki nämä ominaisuudet yhdessä määrittelevät uudelleen mukaansatempaavat visuaaliset kokemukset suurella näytöllä.

Neo QLED 8K:n äänentoisto on AI-ääniteknologian avulla tarkkaa. Tämän vuoden Active Voice Amplifier Pro -ominaisuus erottaa erinomaisesti dialogin muusta ääniraidasta ja vielä huoneen taustahälyn huomioiden, jolloin jokainen sana kuuluu selvästi kaikissa tilanteissa. Object Tracking Sound Pro[4] parantaa äänikokemusta synkronoimalla äänen ruudulla tapahtuvaan toimintaan, mikä tekee katselukokemuksesta dynaamisemman ja mukaansatempaavamman. Adaptive Sound Pro taas hienosäätää äänikokemusta entisestään virittämällä ääntä älykkäästi sisällön ja huoneakustiikan mukaan.

Neo QLED 8K:ssa on myös tekoälyominaisuuksia, jotka ymmärtävät käyttäjän tarpeita ja mukautuvat niihin. AI Auto Game Mode -toiminto aktivoituu pelaamisen aikana ja optimoi visuaalisen ilmeen sekä äänen pelattavan pelin mukaan, tehden pelikokemuksesta entistäkin vakuuttavamman ja kiehtovamman. AI Customization Mode säätää kuvaa automaattisesti jokaisessa kohtauksessa käyttäjän mieltymysten mukaan, ja AI Energy Modesäästää virtaa tinkimättä kuvanlaadusta. Näiden ominaisuuksien ansiosta Neo QLED 8K on helppokäyttöinen, yksilöllinen ja energiatehokas televisio, joka sopii kaikkiin viihdetarpeisiin.

Neo QLED 8K on saatavilla kahdessa mallissa, QN900D ja QN800D, sekä 65, 75, tai 85 tuuman koossa. Mallisto lupaa vertaansa vailla olevan katselukokemuksen, joka asettaa uudet standardit suurten näyttöjen premium-luokkaan.



Älykkäät ominaisuudet ja Samsungin Tizen OS -käyttöjärjestelmä: parempaa integrointia ja personointia

Vuonna 2024 Samsungin AI-näytöt kehittävät käyttäjäkokemusta kehittyneiden yhteyksien sekä älykkäiden ominaisuuksien, sovellusten ja alustojen avulla. Nämä innovaatiot luovat tehokkaan Tizen OS -käyttöjärjestelmän kanssa ekosysteemin, joka on yhdistetty, yksilöllinen ja turvallinen. Tämän ansiosta laitteet voidaan integroida vaivattomasti osaksi kunkin käyttäjän digitaalista maailmaa.

Samsungin uusimmat televisiot on suunniteltu yhdistettäviksi älykkääseen ekosysteemiin heti käyttöönoton jälkeen. Kun Samsung-televisio käynnistetään, se tunnistaa jo käytössä olevat laitteet sekä verkot ja muodostaa yhteyden niihin. Yhteyksiä voidaan hallita älypuhelin-ilmoituksen kautta. Asennusprosessi kattaa kaikki kodin Samsung-laitteet sekä kolmansien osapuolten laitteet ja IoT-laitteet, kiitos HCA- ja Matter-yhteensopivuuden. Näin ylimääräisiä hubeja ei tarvita, vaan kaikkea valaistuksesta turvasensoreihin voidaan hallita suoraan näytöltä.

Samsungin 2024-TV-mallisto vie myös älypuhelinintegraation uudelle tasolle. Käyttäjät voivat aktivoida Smart Mobile Connect -yhteyden viemällä älypuhelimensa TV:n lähettyville, jolloin puhelin muuttuu yleiskaukosäätimeksi televisiota ja siihen kytkettyjä laitteita varten. Lisäksi vuonna 2024 käyttäjät voivat käyttää älypuhelimiaan peliohjaimina mukautettavalla käyttöliittymällä (UI) ja haptisella palautteella, mikä tekee pelaamisesta entistä kätevämpää.

Liitettävyyden lisäksi Samsungin Smart TV -laitteiden sovellukset ja alustat tuovat kuluttajien saataville erittäin yksilöityjä kokemuksia. Uusien widgettien lisäyksen myötä televisioruudut ovat nyt mukautuvia ohjauskeskuksia, joiden avulla käyttäjät voivat helposti seurata kodin tilaa, kamerasyötteitä, energiankulutusta, säätä ja paljon muuta. Samsung esittelee myös uuden Samsung Daily+ -älykotialustan, joka kokoaa yhteen monenlaisia toimintoja ja jakaa ne SmartThings- ja Workspace-sovelluksiin helpottaakseen kotiympäristön hallintaa.

Tietoturvasta huolehtii Samsung Knox -tietoturva-alusta, jonka avulla jokainen ominaisuus ja sovellus on suojattu huolellisesti. Näin yhdistetyt kokemukset pysyvät yksityisinä ja turvallisina.


Laaja valikoima kaikkiin viihdetarpeisiin: Neo QLED 4K, OLED ja äänentoistolaitteet

Samsung esittelee tänä vuonna laajennetun ja parannetun TV- ja äänilaitemalliston, jonka tarkoituksena on tarjota kuluttajille entistä laajempi valikoima erilaisiin elämäntyyleihin ja mieltymyksiin sopivia vaihtoehtoja. Samsung korostaa kattavalla valikoimalla sitoutumistaan innovointiin ja asiakaskeskeiseen lähestymistapaan.

Vuoden 2024 Neo QLED 4K -mallisto tuo mukanaan uusimpien Neo QLED 8K -lippulaivatelevisioiden huippuluokan innovaatiot, jotka parantavat katselukokemusta uusilla NQ4 AI Gen2 -prosessorinylläpitämillä ominaisuuksilla. Tämä edistyksellinen siru herättää henkiin lähes minkä tahansa sisällön ja esittää sen upealla 4K-tarkkuudella. Real Depth Enhancer -ominaisuuden[5] ja Quantum Matrix -teknologian avulla parannettu näyttö mahdollistaa virheettömän kontrastin myös monimutkaisissa kohtauksissa.

Neo QLED 4K:ssa on maailman ensimmäinen Pantone Validated -sertifioinnin väritarkkuudestaan saanut HDR-näyttö ja immersiivinen Dolby Atmos -äänentoisto, jotka luovat raamit täydelliselle 4K UHD -katselukokemukselle. Neo QLED 4K on saatavana 55–98 tuuman kokoluokissa, jotka sopivat monipuolisiin katseluolosuhteisiin.

Samsung esittelee myös maailman ensimmäisen heijastamattoman OLED-näytön, joka poistaa häiritsevät heijastukset, säilyttäen samalla syvän mustan ja selkeän kuvan kaikissa valaistusolosuhteissa. OLED TV -televisioissa on sama mahtava NQ4 AI Gen2 -prosessori kuin Neo QLED 4K -mallistossa, ja ne sisältävät hienoja ominaisuuksia, kuten Real Depth Enhancer ja OLED HDR Pro[6], jotka nostavat kuvanlaadun uudelle tasolle.

Lisäksi muut ominaisuudet, kuten sulavan liikkeen ja nopean vasteajan takaava Motion Xcelerator 144Hz[7], tekevät Samsung OLED -televisioista parhaan valinnan pelaamiseen. Nämä OLED–televisiot myös elävöittävät katselutilaa tyylikkäällä muotoilullaan. Saatavilla on kolme mallia — S95D, S90D, ja S85D — 48-tuumaisesta 83-tuumaiseen, eli valikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen kotiin.

Vuoden 2024-mallistoon lukeutuu myös uusin Q-Series Soundbar -kaiutin, Q990D, jossa on 11.1.4-kanavainen äänentoistojärjestelmä langattomalla Wireless Dolby Atmos -ominaisuudella. Tässä mallissa on lukuisia ominaisuuksia osoituksena Samsungin jatkuvasta 10 vuotta kestäneestä johtoasemasta maailman myydyimpänä soundbar-merkkinä futuresource-vahvistuskirjeen (helmikuu 2024) perusteella. Näihin lukeutuvat esimerkiksi Sound Grouping ja Private Rear Sound, jotka mahdollistavat sykkivän, huoneen täyttävän äänen musiikin toistoon, sekä henkilökohtaisen kuuntelun, jonka avulla käyttäjät voivat nauttia sisällöstään vain takakaiuttimien kautta häiritsemättä muita.

Ultra-ohuet S810D ja S710D -soundbarit tarjoavat edelleen ensiluokkaisen äänenlaadun unohtamatta uskomattoman tyylikästä ja tilaa säästävää muotoilua. Kaikki Samsungin Q-sarjan ja tietyt S-sarjan soundbarit sisältävät pitkälle kehitettyä äänitekniiknologiaa, kuten Q-Symphonyn, joka yhdistää saumattomasti Samsungin televisiot ja soundbarit yhteensovitetun äänikokemuksen aikaansaamiseksi.

Lisäksi Samsung on esitellyt täysin uuden Music Frame -kaiuttimen, jossa ensiluokkainen äänentoisto yhdistyy The Frame -television innoittamaan taiteelliseen muotoiluun. Tämä monikäyttöinen laite mahdollistaa käyttäjän omien kuvien tai taiteen esittämisen tyylikkäissä kehyksissä samaan aikaan, kun käyttäjä nauttii langattomasta äänentoistosta ja älykkäistä ominaisuuksista. Music Frame takaa jokaiseen tilaan sopivan erinomaisen äänikokemuksen sekä erillisenä kaiuttimena että yhdessä uuden Samsung-television ja soundbar-kaiuttimen kanssa.

Lisätietoja Samsungin vuoden 2024 TV-tuotteista sekä ennakkotilaukset osoitteessa Samsung.com.

Lisätiedot: www.samsung.com
Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515
Samsungin mediakontakti: OSG Viestintä, samsungpr@osg.fi


[1]Vain QN900D-mallissa. Toiminnot voivat vaihdella malleittain.

[2] Perustuu Samsungin sisäisen tutkimuksen tuloksiin. Todelliset kokemukset voivat vaihdella yksilöllisistä katseluolosuhteista ja sisällön laadusta riippuen.

[3]Vain QN900D-mallissa. Toiminnot voivat vaihdella malleittain.

[4]Vain QN900D-mallissa. Toiminnot saattavat vaihdella malleittain.

[5] Saatavana QN90- ja QN95-malleihin. Toiminnot voivat vaihdella malleittain.

[6] OLED HDR Pro saatavilla S95D:ssä. Toiminnot voivat vaihdella malleittain.

[7] Motion Xcelerator 144Hz saatavilla S95D- ja S90D-malleihin. Toiminnot voivat vaihdella malleittain.

Aiheet

Kategoriat


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden