Ohita
Suurempi tallennustila voi tuoda merkittäviä etuja pelaamiseen

Tiedote -

Suurempi tallennustila voi tuoda merkittäviä etuja pelaamiseen

Vie pelikokemuksesi uudelle tasolle ulkoisen kovalevyn avulla

Tallennustilasta on paljon muutakin hyötyä kuin vain lisämuistina toimiminen. Kehittynyt SSD-teknologia on tehnyt tallennustilasta yhden tärkeimmistä osa-alueista pelikokemusta ajatellen. Tallennustilan ja miellyttävän pelikokemuksen välinen yhteys on ehkä tärkeämpi kuin moni ajatteleekaan.

“Nopeampi SSD tarjoaa sekä nopeammat tiedostonsiirrot että pelien lataamisen, kun taas suurempi SSD mahdollistaa kaikkien pelihetkiesi säilyttämisen ilman tarvetta poistaa niitä uusien asennusten tieltä. Hyvän tallennustilan vaikutusta pelikokemukseen ei voi liioitella”, sanoo Jani Laaksonen, Samsungin Pohjoismaiden muistituotepäällikkö.

Kaikki pelityypit eivät kuitenkaan hyödy erillisestä kovalevystä. Eniten siitä hyötyvät pelit, jotka vaativat nopeaa lataamista ja joissa on suuria avoimia maailmoja tai erittäin yksityiskohtaisia peliympäristöjä.

Esimerkkejä peleistä, jotka hyötyvät kunnollisesta kovalevystä:

  • Pelit, joissa on suuria, avoimia maailmoja: Ne vaativat paljon tiedon lataamista, kun pelaaja liikkuu pelin sisällä. SSD voi vähentää latausaikoja ja parantaa yleistä suorituskykyä.
  • Pitkät latausajat: SSD voi parantaa suorituskykyä huomattavasti peleissä, joissa on perinteisesti pitkät latausajat.
  • Pelit, joissa on paljon latausruutuja: Pelit, jotka lataavat uusia alueita pelin aikana, hyötyvät SSD:stä lyhyempien odotusaikojen muodossa.

Toisaalta pelit, joissa on vähemmän yksityiskohtaisia grafiikoita tai jotka eivät varsinaisesti perustu jatkuvaan tiedon lataamiseen, hyötyvät yleensä vähemmän SSD:stä.

Näihin voivat kuulua esimerkiksi yksinkertaisemmat 2D- tai indie-pelit yksinkertaisemmilla grafiikoilla ja pienemmillä maailmoilla, jotka eivät vaadi SSD:n tarjoamia nopeita latausaikoja. Vanhemmat pelit, joita ei ole kehitetty hyödyntämään nopeampaa latausteknologiaa, eivät myöskään saa merkittävää suorituskyvyn parannusta SSD:stä. Tämä pätee myös verkkomoninpeleihin, joissa suorituskyky riippuu enemmän verkkoyhteydestä kuin kiintolevyn nopeudesta.

Toisin sanoen: Yleisesti ottaen suuret, yksityiskohtaiset maailmat ja useat latausruudut hyötyvät eniten SSD:stä, kun taas yksinkertaisemmat grafiikat tai vähemmän jatkuvaan tiedon lataamiseen perustuvat pelit hyötyvät siitä vähemmän.

Tehokasta pelaamista – tietokoneiden lisäksi myös muille laitteille

Nopeasta SSD:stä on tullut olennainen lisävaruste tietokoneiden lisäksi myös pelikonsoleille. Nykyään pelit täyttävät nopeasti pelikonsolien sisäänrakennetun tallennustilan. Samsungin 990 Pro -sarjan SSD:llä voit kasvattaa tallennuskapasiteettia jopa 4 TB asti ilman tarvetta tehdä kompromissejä suorituskyvyn suhteen.

Yksi markkinoiden nopeimmista satunnaisista lukunopeuksista PCIe 4.0 SSD:llä[1], 990 Pro -sarja vähentää merkittävästi keskeytyksen riskiä pelin aikana ja nopeuttaa korkealaatuisen sisällön lataamista. 990 Pro -sarja voi myös auttaa vähentämään viivettä etenkin edistyneissä peleissä, jotka tukevat uusinta latausteknologiaa.

Kilpailukykyisellä nopeudella ja lisääntyneellä energiatehokkuudella[2]varustettu 990 Pro -sarja on optimoitu käsittelemään massiivisia tietomääriä, mikä tekee siitä ihanteellisen SSD:n tämän päivän tietokoneille, kannettaville tietokoneille, pelikonsoleille ja tietojärjestelmille.

“Nykypäivän pelaajat tarvitsevat suurikapasiteettisia ja huippusuorituskykyisiä SSD-levyjä, ja Samsungin SSD 990 Pro -sarja on täydellinen tallennusratkaisu heidän tarpeisiinsa”, Laaksonen tiivistää.

Lisätiedot:

www.samsung.com

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

PR: Kaimana, samsungpr@kaimana.fi


[1] Yksi nopeimmista satunnaislukusuorituskyvyistä kuluttajamarkkinoiden PCIe 4.0 SSD -levyjen joukossa elokuussa 2023, satunnaislukunopeudella jopa 1 600 000 IOPS ja satunnaisella kirjoitusnopeudella jopa 1 550 000 IOPS:iin.

[2] 990 Pro -sarja mahdollistaa pienemmän energiankulutuksen verrattuna aikaisempiin malleihin, ja suorituskyky on jopa 50 % parempi kuin aikaisemmassa 980 Pro -sarjassa.

Aiheet


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden