Ohita
Uusi One UI 5 Watch -käyttöliittymä näyttää ensivilkaisun Samsungin seuraavan Galaxy Watch -älykellon ominaisuuksista

Tiedote -

Uusi One UI 5 Watch -käyttöliittymä näyttää ensivilkaisun Samsungin seuraavan Galaxy Watch -älykellon ominaisuuksista

Samsungin uuden One UI 5 Watch -käyttöliittymän parannetut uniominaisuudet voivat auttaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamista laadukkaan unen kautta.

Samsung julkaisi tänään uuden One UI 5 Watch-käyttöliittymän[1], joka tulee saataville Galaxy Watch -laitteisiin[2] myöhemmin tänä vuonna. Uusi ohjelmisto on suunniteltu tuomaan käyttäjille entistä henkilökohtaisemman ja intuitiivisemman terveyskokemuksen[3]. Se sisältää parannuksia, jotka auttavat käyttäjää seuraamaan nukkumistaan paremmin sekä erilaisia kuntoilu- ja turvallisuusominaisuuksia.

“Pyrimme auttamaan käyttäjiämme saavuttamaan hyvinvointitavoitteensa keskittyen erityisesti unenlaadun parantamiseen. One UI 5 Watch on esimerkki tästä, sillä se ohjeistaa parempaan uneen ja varmistaa, että jokainen päivä alkaa energisenä ja valmistautuneena”, sanoo Andreas Berqvist, Head of Product Management, Samsung Mobile eXperience.

Parempi unenlaatu olennaisena osana parempaa terveyttä

Samsung on keskittynyt kolmeen avainelementtiin paremman unen saavuttamiseksi. Kolme avainelementtiä ovat henkilökohtaisten nukkumistapojen ymmärtäminen, terveellisten elämäntapojen kehittäminen ja uniystävällisen nukkumisympäristön luominen. One UI 5 Watch mahdollistaa entistä kokonaisvaltaisemman nukkumiskokemuksen näiden elementtien toteuttamiseksi.

Uusi Sleep Insights UI näyttää käyttäjän unipisteytyksen entistä selkeämmin, jotta edellisen yön unesta saa selkeän tilannekuvan. Sen jälkeen se esittää erilaisia tietoja, kuten univaiheet, kuorsaustunnit ja veren happipitoisuustasot. Lisäksi Sleep Coaching -ohjelma, joka on räätälöity kahdeksalle eri unityypille[4], on nyt täysin hallittavissa suoraan Galaxy Watch -laitteesta sekä pariksi liitetystä puhelimesta[5], mikä tekee seuraamisesta kätevämpää ja motivoivampaa.

Mukavan uniympäristön luominen voi vaikuttaa unenlaatuun, ja pienilläkin häiriötekijöille voi olla suuri vaikutus. Siksi Samsung on helpottanut Galaxy Watchin yhdistämistä useisiin laitteisiin. Kun käyttäjän Galaxy Watch havaitsee, että käyttäjä on nukahtanut, SmartThings mahdollistaa muiden yhteydessä olevien laitteiden kytkemisen pois päältä uniympäristön parantamiseksi[6]. Sleep Mode hiljentää ilmoitukset ja himmentää käyttäjän puhelimen ja kellon näytöt nopeasti. Lisäksi One UI 5 Watch -käyttöliittymä hyödyntää infrapunasensoria vihreän LED-valon sijaan, mikä vähentää häiriötekijöitä entisestään.

Älykkäämpää kuntoilua

One UI 5 Watch -käyttöliittymä tuo mukanaan muun muassa henkilökohtaiset sykealueet kuntoilun tueksi. Useiden muiden räätälöityjen juoksuominaisuuksien, kuten reaaliaikaisen juoksuanalyysin sekä räätälöidyn intervalliharjoitusohjelman, lisäksi tämä uusi ominaisuus analysoi yksilöllisiä fyysisiä ominaisuuksia[7] ja luo käyttäjälleen viisi optimaalista harjoitusintensiteettitasoa (lämmittely, rasvanpoltto, aerobinen liikunta, kova treeni ja maksimiteho). Tämä mahdollistaa käyttäjien omien tavoitteiden asettamisen, aina rasvanpoltosta maksimitehojen treenaamiseen.

Galaxy Watch Pro -älykelloa käyttävät ulkoilun ystävät voivat odottaa lisäetuja esimerkiksi laajennetusta Route Workoutista, joka tukee nyt myös juoksemista ja kävelyä aiemmin saatavilla olleiden vaellus- ja pyöräilyreittivaihtoehtojen rinnalla. Galaxy Watch Pro -käyttäjät voivat myös etsiä ja hyödyntää GPX-tiedostoja suoraan Samsung Health -sovelluksen kautta ja saada suosituksia uusista reiteistä joko paikkaan, aikaan, arvosteluun tai suosioon perustuen.[8]

Turvallisuus ennen kaikkea

Turvallisuus on välttämätöntä terveydelle ja hyvinvoinnille, joten One UI 5 Watch sisältää myös parempia työkaluja mahdollisiin hätätilanteisiin. SOS-ominaisuuden päivitykset mahdollistavat suoran yhteyden hätänumeroon, jotta tiedot käyttäjän sijainnista[9] voidaan välittää. Uusi päivitys mahdollistaa myös välittömän pääsyn käyttäjän terveystietoihin, kun SOS-tila on aktivoitu. Lisäksi, Fall Detection –toiminto on nyt aktivoituna oletuksena iäkkäämmille käyttäjille[10] tapaturmariskien vähentämiseksi. Edellämainitut asiat ovat vain muutamia esimerkkejä niistä ominaisuuksista, joita uusi käyttöliittymä voi parhaimmillaan käyttäjälleen tarjota.

One UI 5 Watch -käyttöliittymä tulee ensimmäisenä saataville tulevassa Galaxy Watch -älykellosarjassa myöhemmin tänä vuonna.

Lisätiedot: 

www.samsung.com

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

PR: Kaimana, samsungpr@kaimana.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse alalaidasta Uutiset.

Seuraa Samsungia MyNewsDeskissä: https://www.mynewsdesk.com/fi/samsung


[1] Ominaisuuksien saatavuus voi vaihdella markkinoiden, operaattorien, mallien ja liitetyn älypuhelimen mukaan. Näitä ominaisuuksia ei ole tarkoitettu sairauksien tai muiden tilojen diagnosointiin, sairauksien lievittämiseen, hoitoon tai ehkäisyyn.

[2] Saatavilla kaikkiin Wear OS -käyttöliittymällä toimivin Galaxy Watch -laitteisiin.

[3] Tämä toiminto on tarkoitettu ainoastaan kuntoiluun ja hyvinvointiin eikä sitä ole tarkoitettu käytettäväksi sairauden tai sairaskohtauksen havaitsemiseen, diagnosointiin tai hoitoon. Mittaukset ovat vain henkilökohtaiseen käyttöön. Ota yhteyttä lääkäriin saadaksesi asiantuntijan neuvontaa.

[4] Unirytmitulosten saamiseksi käyttäjän on käytettävä kelloa nukkuessaan vähintään seitsemän yön ajan sekä täytettävä kysely.

[5] Laitevaatimuksena Samsung Galaxy -puhelin, jossa on Android 8.0 ja vähintään 1,5GB RAM-muistia.

[6] Laitevaatimuksena Samsung Galaxy -puhelin, jossa on Android 8.0 ja vähintään 1,5GB RAM-muistia.

[7] 10 minuutin juoksun jälkeen Galaxy Watch laskee henkilökohtaisen sykealueen VO2max- ja aerobisen/anerobisen kynnyksen perusteella.

[8] Sovellus on saatavilla pariliitetylle älypuhelimelle. Valittu reitti voidaan tarkistaa käyttäjän kellon näytöltä.

[9] Hätäyhteyden ilmoittamiseksi tarvitaan verkkoyhteys. GPS-tarkkuuteen voivat vaikuttaa satelliittisignaalin esteet, kuten rakennukset.

[10] Ikä 55 vuotta tai vanhempi. Perustuu iän rekisteröintiin Samsung-tilillä.

Aiheet

Kategoriat


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB

Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden