Ohita
10 vuotta Samsung Galaxyn kanssa

Blogikirjoitus -

10 vuotta Samsung Galaxyn kanssa

Matka tämän päivän älypuhelimiin on ollut täynnä upeita ideoita, suuria teknisiä edistysaskelia ja uusia standardeja sille, mitä puhelimelta odotetaan. Kun Galaxy-sarja nyt viettää 10-vuotisjuhlaansa, on hyvä hetki muistella, miten olemme päässeet tähän.

Jo kauan ennen kuin sanaa ”älypuhelin” oli edes keksitty, Samsung oli kehittänyt ideoita ja ajatuksia siitä, miten matkapuhelimia olisi mahdollista käyttää muuhunkin kuin puheluihin. Sen jälkeen, kun yritys perustettiin vuonna 1938, Samsungin tavoite on ollut keksiä merkityksellisiä ja innovatiivisia ideoita, joilla luodaan uutta tekniikkaa ja tuotteita, jotka helpottavat ihmisten arkea. Nämä ideat ovat vuosien mittaan kehittyneet ja johtaneet käänteentekeviin tuotteisiin, kuten vuonna 1999 Samsungin TV-puhelimeen, jossa viihde tuli yhtäkkiä käden ulottuville, ja Samsung B600 -puhelimeen, joka mahdollisti valokuvien ottamisen puhelimen sisäänrakennetulla kymmenen megapikselin kameralla.

(Samsung SPH-M220 1999, Samsung SPH-V200 2000)

Vuosien mittaan yhtiö on ollut etulinjassa kehittämässä matkapuhelinten toimintoja. Vuonna 2002 Samsung toi markkinoille True Color Phonen ja esitteli maailmalle LCD-aktiivimatriisinäytön.Tämä näyttö teki tietä kuvanäyttötekniikan innovaatioille, joista on nykyään tullut Galaxy-sarjan synonyymeja.

Galaxyn synty ja kehitys

Maaliskuussa 2010 Samsung esitteli ensimmäisen puhelimen nykyisin hyvin tunnetussa Galaxy S-sarjassa. Tätä seurasi lähes kymmenvuotinen muodonmuutos, jonka myötä parannetun tekniikan, muotoilun ja toiminnan ansiosta sitä ei ole enää tunnistaa alkuperäisestä versiostaan. Seuraavana vuonna Samsung toi markkinoille myös kokonaan uuden tyyppisen puhelimen, älypuhelimen, jossa oli siihen mennessä suurin näyttö. Tähän puhelimeen kuului myös S Pen -kosketusnäyttökynä, jonka avulla käyttäjät pystyivät nyt käyttämään puhelinta monella uudella tavalla. Galaxy S -sarjan tavoin myös Note-sarja on elänyt ja kehittynyt edelleen tähän päivään saakka.

(Samsung Galaxy Note 2011, Galaxy S5 2014)

Eikä tekninen kehitys tietenkään ole ainoa huomionarvoinen seikka. Sarjan jokaisen uuden tuotteen myötä koko Galaxy-sarjan ekosysteemi on kasvanut ja askel kerrallaan mahdollistanut paremman yhteydenpidon elämässämme. Nykyisin Galaxy-sarja sisältää useita toimintoja, joiden ei vielä vuonna 2010 uskottu olevan mahdollisia. Näitä ovat esimerkiksi älykäs ääniavustaja Bixby, Samsung Knox -turvallisuusalusta ja mobiilimaksupalvelu Samsung Pay.

Kun katsomme taaksepäin kuluneisiin kymmeneen vuoteen, tuntuu kenties siltä, että aika on mennyt nopeasti ja että kehitys on saavuttamassa huippunsa? Asia ei ole niin – Galaxy on vasta aloittanut matkansa, ja innovaatioilla saavutetaan yhä uusia mahdollisuuksia. Katsotaanpa sen sijaan kokeeksi eteenpäin.

(Galaxy S7 2016, Galaxy S8 2017)

Tänä vuonna Samsung tuo markkinoille Infinity Flex Displayn, jonka myötä alkaa älypuhelinten uusi aikakausi, jolloin kannettava puhelin ei ole enää vain unelma. Vuoden aikana myös Galaxy-sarja muuttuu entistäkin käyttäjäystävällisemmäksi, kun esittelemme uuden rajapinnan, jonka avulla puhelimessa navigointi muuttuu yksinkertaisemmaksi ja luonnollisemmaksi. Samsung haluaa muuttaa tavan, jolla ihmiset ovat yhteydessä toisiinsa, ja sillä on nykyisin useita 5G-patentteja. Vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana ensimmäiset Samsungin 5G-puhelinten käyttäjät saavat kokea sata kertaa nopeammat yhteydet.

”Do What You Can’t”

Esitellessään Galaxyn maailmalle Samsung toi loputtoman määrän mahdollisuuksia matkapuhelinten käyttäjille kautta maailman. Kun älypuhelinten seuraavat kehitysvaiheet lähestyvät suurin harppauksin, yksi on varmaa: Samsung jatkaa merkityksellisen tekniikan ja kokemusten kehittämistä auttaakseen sinua nauttimaan elämästäsi enemmän.

Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden