Ohita
Plan International ja Samsung Electronics Nordic julkaisivat FairLensin -  tyttöjen suunnittelema malli auttaa paljastamaan sukupuolisyrjintää sosiaalisessa mediassa

Tiedote -

Plan International ja Samsung Electronics Nordic julkaisivat FairLensin - tyttöjen suunnittelema malli auttaa paljastamaan sukupuolisyrjintää sosiaalisessa mediassa

Ensimmäistä kertaa testattavalla FairLens -mallilla autetaan luomaan sukupuolinäkökohdat paremmin huomioiva digitaalinen ympäristö. Se kutsuu sosiaalisen median käyttäjiä laajentamaan ymmärrystään sukupuolten epätasa-arvosta, ennakkoluuloista ja häirinnästä sekä näkemään sosiaalisen median eri linssien läpi. FairLens sisältää sekä opettavaista tietoa että raportointitoimintoja, mikä ajaa sosiaalisen median käyttämisen muutosta.

Plan Internationalin State of the World's girls -raportti vuodelta 2020 paljasti, että 58 prosenttia tytöistä oli kokenut häirintää sosiaalisessa mediassa. Yli kolmasosa nuorista naisista tuntee stressiä, huolestuneisuutta tai ahdistusta verkossa levitetyn väärän tiedon takia. Nämä kokemukset johtavat siihen, että tytöt poistuvat digitaalisilta alustoilta tai muuttavat käyttäytymistään tunteakseen olonsa turvallisemmaksi. Samsung ja Plan International ovat pyrkineet torjumaan näitä ongelmia kehittämällä Equality Techin, joka tuo tytöt tekniikan keskipisteeseen.

FairLens luotiin yhdessä nuorten naisten kanssa eri puolilta maailmaa Equality Techin kautta. Tytöt olivat mukana koko prosessin ajan auttamalla ideoinnissa, iteroinnissa ja FairLensin suunnittelussa. Tämän lähestymistavan avulla Plan ja Samsung pystyivät löytämään uusia ja tehokkaampia ratkaisuja, jotka vastaavat selvästi naisten ja tyttöjen tarpeita.

”Sosiaalisen median ilmapiiri ja teknologiaympäristö vaikuttavat psyykkisesti nuoriin tyttöihin ja naisiin. Meillä kaikilla on oma roolimme tässä. FairLensin kaltaiset ratkaisut antavat tytöille työkaluja tuntea olonsa turvallisemmaksi koulutuksen, läpinäkyvän raportoinnin ja yhteisön tuen avulla. Ne auttavat muita sosiaalisen median käyttäjiä tunnistamaan roolinsa ja muuttamaan vuorovaikutustaan verkossa”, sanoo Jessica Herrera, Equality Tech Global Project Lead at Plan International.

Koulutus ja tietoisuuden lisääminen ovat avaintekijöitä tyttöjen voimaannuttamisessa. Silti yhteensä seitsemää kymmenestä tytöstä ja nuoresta naisesta ei ole koskaan opetettu tunnistamaan väärennettyjä tietoja verkossa. Tyttöjen ja nuorten naisten on osallistuttava verkkoturvallisuutta ja digitaalista osallisuutta koskevien käytäntöjen, prosessien ja ratkaisujen kehittämiseen.

”Tytöillä on oltava avainrooli teknologian kehittämisessä, jos haluamme tehdä digitaalisesta tilasta tasa-arvoisemman. Meidän on kehotettava tyttöjä pohtimaan kokemuksiaan teknologiasta, tuotteista ja palveluista, jotta niistä tulisi todella kattavia ja kaikkien tarpeiden mukaan suunniteltuja. Osana sitoutumistamme UN Women Generation Equality -kampanjan edistämiseen haluamme ottaa mukaan nuoret tytöt ja korostaa turvallisemman digitaalisen tilan tarvetta kaikille. Toivomme, että lisää teknologia-alan johtajia liittyy joukkoomme teknologian tasa-arvoistamisen matkalla", sanoo Alexander Grimsen, Samsung Electronic Nordic Corporate Citizenship Lead.

FairLens-malli on osa Equality Techiä, joka on Plan Internationalin ja Samsung Electronic Nordicin jatkuva yhteistyö, jonka tavoitteena on luoda tasa-arvoisempi digitaalinen maailma ja tehdä teknologian kehittämisestä osallistavampaa. FairLens on luotu yhteistyössä Gofore Plc:n, digitaalisen transformaation konsulttiyrityksen kanssa.

Lue lisää Equality Techistä: www.equalitytech.info

Lisätiedot:

www.samsung.com

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

PR: Kaimana, samsungpr@kaimana.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse alalaidasta Uutiset.

Seuraa Samsungia MyNewsDeskissä: https://www.mynewsdesk.com/fi/samsung

Aiheet

Kategoriat


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden