Ohita
Samsung esittelee IFA 2024 -tapahtumassa tekoälytuotteitaan, jotka tuovat yhdistetyn maailman kaikkien ulottuville

Tiedote -

Samsung esittelee IFA 2024 -tapahtumassa tekoälytuotteitaan, jotka tuovat yhdistetyn maailman kaikkien ulottuville

Samsung julkistaa sadatta kertaa järjestettävässä IFA-konferenssissa uusimpia innovaatioitaan sekä juhlistaa mahdollisuuksia, joita tekoäly voi tuoda kaikille.

Tapahtumassa julkistetut tuotteet sisältävät kaksi uutta Galaxy Book -tietokonemallia sekä Bespoke AI Laundry Combo™-pyykinpesukoneen julkaisun Euroopassa.

Samsung Electronics nousi tänään lavalle IFA-tapahtumassa, juhlistaen 100 vuoden innovointia konferenssissa sekä jatkaen “AI for All” -visiotaan. Esityksessä tuotiin ilmi Samsungin sitoutumista tekoälyn demokratisointiin, jotta yhä useammat ihmiset voisivat hyötyä sen käytöstä.

Konferenssissa esitellyt “AI Meets the World” ja “AI Meets You”-osiot laajensivat Samsungin AI for All -visiota entisestään. Näissä puhujat eri puolilta yritystä ja yhteistyökumppaniverkostoa osoittivat, että tekoälyllä on ratkaiseva rooli käyttäjien elämänlaadun parantamisessa, sillä se antaa heille työkaluja, joilla he voivat rikastuttaa elämäänsä.

“Viime vuoden IFA-tapahtumassa pidetyn esityksemme jälkeen keskustelu tekoälystä ja sen roolista on lisääntynyt merkittävästi”, sanoi Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europe. “Me Samsungilla olemme ylpeitä siitä, että teemme tekoälystä saavutettavampaa ja ymmärrettävämpää sekä näytämme, kuinka tekoäly voi yksinkertaistaa elämää sen monimutkaistamisen sijaan. Uskomme, että tekoälyn tulisi toimia kuten useat auttavat käsiparit, jotka vastaavat tarpeisiisi. Tekoälyavusteisten tuotteidemme ansiosta ihmisille jää enemmän aikaa keskittyä heille tärkeisiin asioihin.”

AI For All

Samsungin AI for All -visio kattaa laajan valikoiman tekoälyä hyödyntäviä tuotteita mobiililaitteista kodinkoneisiin ja kodin viihdejärjestelmiin. Vuoden 2024 loppuun mennessä Samsung arvioi, että kuluttajien käsissä lepää 200 miljoonaa Galaxy AI:ta tukevaa laitetta. Samsung ymmärtää, että sen tekoälyominaisuuksien on sopeuduttava siihen, miten kuluttajat haluavat elää sekä tuettava myös maapallon tarpeita.

Keskeinen osa tätä on laajeneva SmartThings-ekosysteemi, joka yhdistää yli 500 miljoonaa laitetta ja tarjoaa saumattoman kauko-ohjauksen kaikille Samsungin tekoälyä tukeville tuotteille. Näin käyttäjät voivat esimerkiksi kytkeä lämmityksen päälle ja pois, hallita kaikkia kodinkoneita sekä kotona että poissa ollessaan ja käyttää Samsungin TV-laitteita.

Samsungin AI-avusteiset tuotteet antavat käyttäjille vallan kuratoida jokapäiväisiä kokemuksiaan, olipa kyse sitten energiatehokkaamman elämäntavan tavoittelusta, luovuuden laajentamisesta tai yhteydenpidosta läheisten kanssa.

One UI 6.1.1 -järjestelmäpäivityksen jakelu tuo mukanaan täysin uusia sovelluksia Samsung Galaxy -laitteisiin. Niihin kuuluvat muun muassa Sketch to Image, jonka avulla käyttäjät voivat visualisoida ideoitaan yksinkertaisesta piirroksesta luotujen kuvavaihtoehtojen avulla, ja Portrait Studio, joka edistää luovuutta auttamalla käyttäjiä luomaan henkilökohtaisemman avatarin verkkokäyttöön.


AI Meets You

IFA 2024 -tapahtumassa Samsung julkisti The Premiere 7 ja 9 -projektorit sekä Galaxy Book5 Pro 360 ja Galaxy Book4 Edge 15’’ -kannettavat. Uutuudet on suunniteltu auttamaan käyttäjiä keskittymään heille tärkeisiin asioihin ja siihen, kenen kanssa he haluavat nämä asiat jakaa.

The Premiere 9 ja The Premiere 7 -projektorit tuovat edistyneen laserteknologian kotiviihteeseen ja tarjoavat poikkeuksellisen 4K-resoluution sekä upean äänen jopa 130-tuumaisilla näytöillä. Projektorit sisältävät tekoälyä hyödyntävää teknologiaa, kuten Upscaling-ominaisuuden, joka parantaa sisällön 4K-laatuiseksi, ja Vision Boosterin, joka säätää kirkkautta ja kontrastia eri valaistusolosuhteissa. Projektorit on suunniteltu muuttamaan asuintilat ensiluokkaisiksi kotiteattereiksi, jotka tarjoavat erinomaisen katselukokemuksen.


Yhteistyössä Intelin kanssa kehitetty Galaxy Book5 Pro 360 yhdistää uuden Intel® Core Ultra -suorittimen tehon ja Samsungin johtavan aseman mobiililaitteissa avatakseen uuden tason laitteiden välisissä tekoälykokemuksissa. Galaxy AI:n avulla laite lisää henkilökohtaista tuottavuutta ja tarjoaa saumatonta liitettävyyttä. Koko päivän kestävän akun ansiosta käyttäjät voivat tehdä töitä tehokkaammin, ja laitteen parannetut grafiikat ja näyttö tarjoavat ensiluokkaisen viihdekokemuksen Samsung Galaxyn laajassa mobiili-AI-ekosysteemissä.

Erittäin ohut 15-tuumainen Galaxy Book4 Edge on suunniteltu Qualcommin kanssa, ja sen Snapdragon® X Plus -suoritin takaa poikkeuksellisen suorituskyvyn ja pitkän akunkeston. Se hyödyntää kehittynyttä NPU-teknologiaa huipputason tekoälyominaisuuksia varten ja yhdistää Copilot+ PC -ominaisuudet Galaxy AI -ominaisuuksien kanssa. Tämä kannettava laite parantaa luovuutta ja liitettävyyttä eloisalla 15-tuumaisella näytöllä.

Myös Samsungin uusimpia TV-innovaatioita esiteltiin IFA:n lavalla. Tänä vuonna julkaistut Samsung AI TV:t tulevat saamaan Tizen OS -ohjelmistopäivityksiä seitsemän vuoden ajan teknisistä tiedoista riippuen. Tuetut mallit ja ominaisuudet päätetään myöhemmin.

Samsungin Neo QLED 8K AI -näytöt tarjoavat parannetun katselukokemuksen sisäänrakennettujen NQ 8 AI Gen 3 -suorittimien avulla. Näissä suorittimissa on 512 neuroverkkoa, mikä on 8 kertaa enemmän kuin aiemmin. Tekoälyn tehoon yhdistettynä ne tarjoavat räätälöidyn ja korkealaatuisen katselu- ja kuuntelukokemuksen. Tämä tekniikka skaalaa näytön sisällön tarkemmaksi ja tuottaa tähän mennessä terävimmän ja sulavimman kuvan.

Samsung ilmoitti myös uuden Samsung Music Frame -kaiuttimen jännittävästä lanseerauksestaan, joka tapahtuu yhteistyössä Universal Picturesin Wicked-elokuvan kanssa. Langaton Music Frame -kaiutin julkaistiin aiemmin tänä vuonna, ja se tarjoaa erinomaisen äänenlaadun, joka täyttää minkä tahansa tilan sisäänrakennettujen kaiuttimien ja älykkään Dolby Atmos -teknologian avulla. Rajatun erän Wicked Music Frame -kaiuttimen mukana tulee kaksi elokuvataidekuvaa ja yksi eksklusiivinen kuva, ja se on saatavilla valikoiduilla Euroopan markkinoilla.

Samsung luo yksinkertaisia käyttäjäkokemuksia Bespoke AI -laitteidensa[1]kautta, jotka tarjoavat nyt Bixbyn päivitysten myötä entistäkin paremman ääniohjauksen. Päivitetty Bixby pystyy ymmärtämään useita komentoja yhdessä lauseessa ja muistamaan aikaisemman asiayhteyden[2] voidakseen suorittaa jatkuvia komentoja yksilöllisiä vastauksia varten. Lisäksi se voi tarjota vastauksia tuotteita koskeviin kysymyksiin[3]. Sen avulla käyttäjät voivat ilmaista tarpeensa aiempaa luontevammin ja helpommin.

Samsung tarjoaa myös käyttäjille enemmän valvontaominaisuuksia ja saavutettavuutta. Esimerkkinä Samsung on kehittänyt ja soveltanut joihinkin pesukone- ja jääkaappimalleihinsa automaattisen oven avausominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat avata ovet kevyellä kosketuksella. Tuore päivitys mahdollistaa oven avaamisen yksinkertaisesti sanomalla ”open the refrigerator door”, jopa ilman herätyskomentoja, kuten “Hi Bixby”.

AI Meets the World

Samsung uskoo, että tekoäly on positiivinen voimavara, jolla on tärkeä rooli siinä, että voimme pitää parempaa huolta planeetasta ja toisistamme.

Samsung edistää tavoitettaan kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2050 mennessä ja 93 % sen DX-divisioonan toiminnoista toimii uusiutuvilla energialähteillä[4].

Samsung asettaa energiatehokkuuden edelleen etusijalle tuotteissaan ja käyttää tekoälyä aktiivisesti tämän mahdollistamiseksi. Olipa kyse sitten tekoälystä osana laitteita, kuten jääkaapeissa ja pesukoneissa, tai tekoälyn käytöstä SmartThings-ekosysteemin potentiaalin vapauttamisessa energian säästämiseksi.

Esimerkiksi Samsungin AI-hybridijääkaapit on rakennettu energiansäästöä silmällä pitäen. Jääkaappi hyödyntää tekoälyä reagoidessaan tavallista suurempaan energiankulutukseen yhdistämällä kaksi virtalähdettä, kompressorin ja Peltier-jäähdytysteknologian. Jos esimerkiksi jääkaapin ovi jätetään auki pidemmäksi aikaa, Peltier-teknologia toimii ylimääräisenä jäähdytyslähteenä ja parantaa yleistä energiatehokkuutta.


Keskeisenä osana Samsungin matkaa energiatehokkuuden suunnannäyttäjänä on edelleen SmartThings-ekosysteemi, jonka avulla voidaan saada aikaan suuri vaikutus pienillä teoilla. SmartThings Energyyn[5] kuuluva AI Energy Mode -tila voi säästää jopa 70 % pesukoneiden energiankulutuksesta[6][7]. Lisäksi SmartThings Away Mode –ominaisuuden ansiosta käyttäjien ei tarvitse huolehtia valojen tai television sulkemisesta ulos lähtiessä. Monien kodinkoneiden sensorit havaitsevat, kun huoneessa ei ole ketään ja sulkevat järjestelmänsä energian säästämiseksi.

Bespoke AI -laitteet voivat myös säästää energiakustannuksia optimaalisen ajoituksen ja optimaalisen latauksen avulla. Nämä toiminnot viivästyttävät pesuohjelman ja latauksen alkamista energiankäytön ruuhkahuipuista, mikä älykkäisiin energiatariffeihin yhdistettynä vähentää energiakustannuksia.

Lisätietoja tiedotteessa mainituista tuotteista löydät Samsungin globaalista uutishuoneesta.

Samsungin osasto IFA-messuilla on auki 6.–10. syyskuuta City Cube -keskuksessa, Berliinissä.

Lisätiedot: www.samsung.com
Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515
Samsungin mediakontakti: OSG Viestintä, samsungpr@osg.fi


[1] Päivitys on saatavilla vuonna 2024 julkaistuille laitteille, mukaan lukien Bespoke 4-Door Refrigerator with AI Family Hub™; Bespoke AI Laundry Combo™; Bespoke Slide-in Range; Bespoke Jet Bot Combo™ AI; sekä Bespoke AI WindFree™ Gallery Freestanding Air Conditioner (myynnissä vain Koreassa).

[2] Saatavilla vain dialoginäkymän ollessa avoinna.

[3] Useiden komentojen ymmärtämistä ja aiemman kontekstin palauttamista mieleen tuetaan seuraavilla kielillä: englanti (Yhdysvallat, Iso-Britannia, Intia), korea, espanja (Latinalainen Amerikka, Eurooppa), ranska, saksa, italia ja portugali (Brasilia). Tuotteisiin liittyviin kysymyksiin vastaaminen on tällä hetkellä saatavilla englanniksi (USA) ja koreaksi. Seuraava skenaario perustuu englantiin (USA), ja se voi vaihdella käyttäjän kieliasetuksista riippuen.

[4] Syyskuussa 2022 Samsung julkisti uuden ympäristöstrategiansa, joka sisältää yhtiön tavoitteen saavuttaa net zero Scope 1,2 -päästöt vuoteen 2050 mennessä, maksimoida resurssien kierrätys kiertotalouden edistämiseksi ja vastata ympäristöhaasteisiin teknologisten innovaatioiden avulla. Samsungin Device eXperience (DX) -divisioonan tavoitteena on saavuttaa Scope 1- ja Scope2 -päästöissä nettonollataso vuoteen 2030 mennessä. DX-divisioona saavutti 93,4 % uusiutuvaan energiaan siirtymisen vuoden 2023 loppuun mennessä - mihin sisältyy 100 %:n uusiutuvan energian käyttö suurissa maailmanlaajuisissa tuotantolaitoksissa Yhdysvalloissa, Euroopassa, Koreassa, Kiinassa, Brasiliassa, Intiassa ja Vietnamissa.

[5] Saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Wi-Fi-yhteys ja Samsung-tili vaaditaan.

[6] Säästölaskelma perustuu Samsungin tekemiin testeihin. Todelliset säästöt voivat vaihdella arvioidusta. https://blog.smartthings.com/smartthings-energy/how-to-reduce-your-carbon-footprint-with-smartthings-energy/

[7] Wi-Fi-yhteys, Samsung-tili ja SmartThings vaaditaan. Voidaan käyttää, kun valittu pesulämpötila on 20~40°C. Suurin säästö saadaan pesemällä 40 asteen pesuohjelma kylmänä pesuna. Säästöt perustuvat WW11BB944AGB-mallin mukaiseen sisäiseen testaukseen normaaleissa käyttöolosuhteissa. Tulokset: Virrankulutus ilman AI Energy Mode -tilaa = 0,539 KWh. Virrankulutus AI Energy Mode -tilan kanssa = 0,145 KWh. Tulokset voivat vaihdella todellisten käyttöolosuhteiden mukaan.

Aiheet


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB

Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden