Ohita
Samsung julkisti uuden kestävän kehityksen strategiansa

Tiedote -

Samsung julkisti uuden kestävän kehityksen strategiansa

Samsung Electronics on julkistanut uuden kestävän kehityksen strategiansa, joka sisältää maailmanlaajuisia sitoumuksia ja suunnitelmia uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämiseksi. Tavoitteena on saavuttaa nollataso hiilidioksidipäästöissä. Samsung investoi ja tutkii myös uusia teknologioita kehittääkseen muun muassa energiatehokkaampia tuotteita ja lisätäkseen veden uudelleenkäyttöä.

Osana uutta strategiaa on tavoitteena saavuttaa hiilidioksidipäästöjen nollataso onnistuneesti kaikissa toiminnoissa Device eXperience -divisioonassa (DX) vuoteen 2030 mennessä ja kaikissa globaaleissa toiminnoissa, mukaan lukien Device Solutions -divisioona (DS)* vuoteen 2050 mennessä. Toimenpiteinä tavoitteen saavuttamiseksi ovat muun muassa Samsung Electronicsin tuotteiden kiertokulun parantaminen, kuten raaka-aineiden korvaaminen kierrätetyillä materiaaleilla. Esimerkkejä aikaisemmista aloitteista ovat muoviosien korvaaminen niin sanotulla merimuovilla, joka on valmistettu merenpohjaan hylätyistä vanhoista kalaverkoista. Valittujen mobiilituotekomponenttien muovisisältö koostuu jopa 20 prosenttisesti merimuovista: Galaxy S22 -sarjan lukituspainike, Galaxy S22 Ultran S Pen ja Galaxy Book2 Pro 360:n hiirimatto.

Uuden strategian myötä Samsung Electronics on laajentanut elektroniikkajätteen kierrätysjärjestelmää 50 maasta 180 maahan maailmanlaajuisesti. Samsungilla on käytössä lakisääteiset kierrätysjärjestelmät esimerkiksi Pohjoismaissa ja lisäksi vastaavia toimenpiteitä on toteutettu maissa, joissa laki ei niitä varsinaisesti edellytä.

Samsung Electronics on myös liittynyt maailmanlaajuiseen RE100-aloitteeseen, jonka jäsenten tavoitteena on saavuttaa 100-prosenttinen uusiutuvan energian käyttö kaikissa toiminnoissaan** mukaan lukien tehtaat ja toimistot (esimerkkejä energialähteistä: aurinko, tuuli ja vesi). RE100 on osa voittoa tavoittelemattomia järjestöjä Climate Groupia ja CDP:tä (Carbon Disclosure Project). Osana sitoumustaan Samsung Electronics pyrkii käyttämään vain uusiutuvaa energiaa toiminnassaan Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, Lounais-Aasiassa, Vietnamissa, Keski- ja Etelä-Amerikassa, Kaakkois-Aasiassa, IVY-maissa ja Afrikassa vuoteen 2027 mennessä.

Uusi suunnitelma perustuu Samsung Electronicsin nykyisiin ja aikaisempiin kestävän kehityksen toimenpiteisiin, ja osana uutta strategiaa on vastuullisuustyön investointien määrän kasvattaminen noin 5 miljardiin euroon. Samsung kehittää uusia teknologioita ja ottaa käyttöön lisämenetelmiä parantaakseen tuotekehitystä keskittymällä pidemmän käyttöiän tuotteisiin, kuten kestävämpien akkujen ja energiatehokkaampien tuotteiden luomiseen. Näihin menetelmiin ja toimenpiteisiin sisältyvät myös raaka-aineiden korvaaminen kierrätetyillä materiaaleilla, joista esimerkkinä ovat merimuovia sisältävät valikoidut mobiilituotteet.

* DX-divisioonaan kuuluvat yhtiön kulutuselektroniikkaliiketoiminnot, mukaan lukien Mobile eXperience, Visual Display, Digital Appliances, Networks ja Health & Medical Equipment, kun taas DS-divisioonaan kuuluvat Memory-, System LSI- ja Foundry-liiketoiminnot.

** Tämä koskee vain yhtiön omaa toimintaa, ei alihankkijoiden toimintaa.

Lue lisää Samsungin kestävän kehityksen strategiasta täältä


Lisätiedot: 

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

PR: Kaimana, samsungpr@kaimana.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse alalaidasta Uutiset.

Seuraa Samsungia MyNewsDeskissä: https://www.mynewsdesk.com/fi/...

Aiheet

Kategoriat


Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden