Ohita
Digitaalisen oppimisen mahdollisuudet

Blogikirjoitus -

Digitaalisen oppimisen mahdollisuudet

Koulutus ja oppiminen ovat ratkaisevia sekä yhteiskunnan että yksilön tulevaisuudelle ja kehittymiselle. Digitalisoinnin myötä on avautunut uusia mahdollisuuksia tehdä oppimisesta helppopääsyistä, yksilöllisesti sovitettua ja motivoivaa. Digitaaliset välineet antavat meille mahdollisuuden oppia aivan uudella tavalla ja oppia mitä, milloin ja missä tahansa.

Opettajien ja oppilaiden ei tarvitse enää olla samassa huoneessa - ei edes samassa rakennuksessa, sillä nykyään voidaan pitää suoratoistoluentoja ja saada yksilöllisesti sovitettua palautetta. Oppilaat, joita ei ehkä kuulla luokkahuoneessa, voivat olla digitaalisessa vuorovaikutuksessa opettajan kanssa, mikä voi lisätä osallistamista. Opetusmenetelmät voidaan sovittaa yksilöille ja oppilaat, jotka tarvitsevat tiettyyn tehtävään enemmän aikaa, voivat saada sitä samalla tavalla kuin ne, jotka haluavat edetä nopeasti ja syventyä aiheeseen.

Koulutus on alue, joka on lähellä sydäntämme ja johon Samsung sijoittaa ympäri maailman ja on tehnyt niin jo monta vuotta.

Kysymys, jonka esitämme itsellemme, on: kuinka voimme varmistaa, että nuorempi sukupolvi saa taidot ja valmiudet, joita tarvitaan tulevaisuuden kytkeytyneessä yhteiskunnassa? Kuinka digitaalinen opiskelu voi lisätä osallistamista? Esiin on tulossa uusi alue, jota kutsutaan nimellä edtech, eli kuinka digitalisointi ja teknologiat voivat edistää koulutusta.

Kielitaito on tärkeä osa koulutusta. Vasta maahan saapuneelle on erityisen tärkeää pystyä liittymään yhteiskuntaan ja päästä työmarkkinoille. Niinpä syyskuun puolivälissä aloitettiin digitaalinen kokeilu eSFI, joka on Järfällan kunnan, Telian, Samsungin ja CanopyLABin yhteishanke. Projekti koostuu noin 20 oppilaasta ja kahdesta opettajasta, jotka käyttävät SFINXiä, SFI:tä insinööreille ja arkkitehdeille. Toivona on, että digitaalisten opiskeluvälineiden avulla opiskelijat voivat hankkia nopeammin kielitaitoja ja osallistua siten työelämään.

Tänään Slush kerää edtechin parissa työskenteleviä keskustelemaan mm. siitä, kuinka tekoäly, koneoppiminen ja toimijoiden välinen yhteistyö voivat edistää tulevaisuuden koulutusta ja oppimista.

Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden