Ohita
Yhteiskunnan haasteita ratkaisevaa yrittäjyyttä

Blogikirjoitus -

Yhteiskunnan haasteita ratkaisevaa yrittäjyyttä

Tässä maailmassa on monenlaisia yrityksiä. Yrityksiä on yhtä paljon kuin ongelmia ja ratkaisujakin. Ja niin on myös yritys, joka on luotu nimenomaan ratkaisemaan maailman yhteiskunnallisia ongelmia. 

“Impact startup” on käsite, joka viittaa startup-yrityksiin, jotka haluavat ratkaista yrittäjyyden avulla jonkin yhteiskunnallisen haasteen. Samsung on yksi maailman suurimmista teknologiayrityksistä, mutta toimintamme ytimenä on se, kuinka voimme vaikuttaa yhteiskuntaan myönteisesti. Kuinka voimme huolehtia, että kaikki ihmiset hyötyvät meidän heille luomastamme digitalisoinnista ja teknologiasta? Emme halua pelkästään antaa ihmisille siistin tuotteen vaan antaa käyttäjillemme jotain, joka edistää ja helpottaa jotenkin heidän arkeaan.

Georgios “Jojje” Karpathakisista tuntui nuorempana aina, että hän epäonnistui, vaikka hänet kasvatettiin hyvin ja perhe tuki häntä. Hän oli koulussa riitaisa, käytti huumeita ja alkoholia ja yritti useasti itsemurhaa. Jojje ei tuntenut itseään. Mutta 25-vuotiaana hän sai ADHD-diagnoosin. Hän ymmärsi, miksi hän on sellainen kuin on ja miksi hänestä tuntuu, että hänen lähimmäistensä on vaikea ymmärtää häntä. Jojje alkoi lukea asiasta ja sai tietää, että diagnoosiin liittyy hyviä asioita ja mikä tärkeintä - ettei hän ole yksin. Hän alkoi opetella suunnittelemaan, kuinka käsitellä arkea, ja hän alkoi ymmärtää, kuinka hän voisi saada elämäänsä järjestystä ja suunnittelukykyä. Alkaessaan saada elämänsä järjestykseen Jojje tiesi, ettei se loppuisi siihen. Hän ei ollut yksin ja hän halusi osoittaa muille ADHD:stä kärsiville, etteivät hekään olleet.

Underbara ADHD alkoi laajentaa ADHD:ta koskevia taitoja ja vähentää epäluuloja. Se osoittaa myös ADHD:stä kärsiville, etteivät he ole yksin eikä varma diagnoosi tarkoita elämän loppua. Yrityksen visiona on “Ruotsi, jossa mielikuvitus on ainoa ADHD:n kanssa elävien rajoite.”

Samsung inspiroitui Jojjen voimakkaasta tarinasta, ja kehitimme yhdessä “ADHD-laatikon”, kokemuksen, jonka avulla voi osallistua ADHD:n kanssa elävien arkeen viideksi minuutiksi. Näin saa ainutlaatuisen näkemyksen siitä, millaista ADHD:n ydinoireisiin kuuluvan tarkkaavuushäiriön kanssa eläminen on. Sillä tavalla ihmiset saavat syvällisemmän käsityksen diagnoosista ja ja millaista sen kanssa eläminen on.

Samsung uskoo avoimeen innovaatioon ja yhdessä impact startupien ja sosiaalisten yrittäjien, kuten Underbara ADHD:n kanssa, voimme löytää yhdessä uusia ja parempia ratkaisuja tärkeisiin yhteiskunnan haasteisiin. Jojje ja Underbara ADHD ovat mukanamme Slushissa, pistäydy kokeilemassa ADHD-laatikkoa!

Slush Global Impact Accelerator -ohjelmassa 20 impact startupia eri puolilta maailmaa tapaa Samsungin jakaakseen kokemuksia siitä, kuinka yrittäjyyden avulla voidaan ratkaista paikallisia ja maailmanlaajuisia haasteita.

Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden