Ohita
Hyvinvointi verkostoituneessa verkkomaailmassa

Blogikirjoitus -

Hyvinvointi verkostoituneessa verkkomaailmassa

Digitaalinen kehitys luo valtavia mahdollisuuksia. Yhteiskunnan siirtyessä verkkoon ja verkostoituessa on kuitenkin yhä tärkeämpää miettiä sitä, miten tämä kehitys tukee henkistä ja fyysistä hyvinvointiamme, ja että pidämme terveytemme teknologian kehityksen keskipisteessä.

Elämme yhä verkostoituneemmassa verkkoyhteiskunnassa. Puhelimista on tullut älypuhelimia, jotka toimivat pankkina, viihteenä, ruokakauppana, opettajana ja monena muuna. Televisiosi voi vastata äänikomentoihin ja pesukoneen voi käynnistää etäkomennolla. Arkiesineet verkostoituvat ja siirtyvät digitaaliseen ympäristöön yhä enenevissä määrin, mistä on niin yhteiskunnalle kuin yksilöillekin suurta hyötyä.

Verkkoelämän keskellä yhä useampi meistä kuitenkin miettii, kuinka paljon aikaa kuluu ruutujen ääressä, miten liikun ja nukun ja miltä jatkuvat keskeytykset ja nykyhetken hukkaaminen tuntuvat. Samsung näkee tärkeänä sen, että teknologian kehitys tukee ihmisten hyvinvointia. Sekä yksilöt että yhteiskunta tarvitsevat tietoa ja välineitä sitä varten, että terveydestämme pidetään kestävästi huolta.

Terve verkostoitunut elämä on sitä, että käytämme ruutuaikaa järkevästi, ja kykenemme irrottautumaan laitteista ja rentoutumaan, meillä on aikaa liikkua, nukkua kunnolla ja viettää aikaa lähimmäistemme kanssa.

Samsung on kehittänyt S-Health -alustan, joka rohkaisee ja tukee käyttäjiämme terveempään elämään muun muassa ravinnon, liikunnan ja stressin hallinnan suhteen. Viimeisimmässä S10-mallissamme on muun muassa vähennetty näytön tuottaman sinisen valon määrää. On myös tärkeää, että pystymme irrottautumaan laitteista vapaata oleskelua varten. Voimme kytkeä tarpeettomat push-ilmoitukset pois päältä ja jättää puhelimen makuuhuoneen ulkopuolelle. S10 –puhelimesta löytyy Googlen “Digital Wellbeing” –toiminto, mikä auttaa käyttäjäänsä havainnoimaan sitä, paljonko hän käyttää puhelintaan. Toiminnon ansiosta käyttäjät voivat tehdä parempia ratkaisuja sen suhteen paljonko ja kuinka usein hän käyttää puhelintaan.

Teemme kaiken käyttäjän parasta ajatellen. Haluamme aina helpottaa käyttäjiemme arkea, jolloin on itsestäänselvää myös se, että käyttäjämme voivat mahdollisimman hyvin nykypäivän verkostoituneessa verkkomaailmassa. 

Aiheet

Liittyvä sisältö

Samsung Suomi

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta muuttuvilla ideoilla ja teknologioilla. Yritys määrittelee uudelleen käsitykset televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta: http://news.samsung.com/

Samsung Electronics Nordic AB
Torshamnsgatan 48
164 40 Kista
Sweden